ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

22.000 διαρκείας; Πολύ λογικό για τον ΠΑΟΚ της εποχής Ιβάν Σαββίδη

22.000 διαρκείας; Πολύ λογικό για τον ΠΑΟΚ της εποχής Ιβάν Σαββίδη

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για τον κυρίαρχο ΠΑΟΚ των σημερινών εφήβων οπαδών του ΠΑΟΚ

Αυξημένες σε σχέση με τις περσινές οι τιμές των φετινών εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ. Πέρσι ήταν φτηνά τα διαρκείας, λέει η ΠΑΕ, γιατί πρόπερσι οι κάτοχοί της δεν είδαν 10 αγώνες λόγω των τιμωριών και έπρεπε να αποζημιωθούν.

 

Λογικό. Επίσης, φέτος, με τον νέο τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, θα έχουμε πιο πολλούς αγώνες και πιο πολλά ντέρμπι. Κι αυτό λογικό. Το τρίτο επιχείρημα, όμως, της ΠΑΕ για να αιτιολογήσει την αύξηση στις τιμές των διαρκείας, θα πρέπει να το αποσύρει γιατί δεν “στέκει”. Τι πάει να πει “φέτος η ομάδα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Champions League”;

 

Οι τιμές δεν ορίζονται με τις πιθανότητες και τις εικασίες, αλλά μόνο με χειροπιαστά δεδομένα. Τα δύο πρώτα στοιχεία είναι συγκεκριμένα δεδομένα και αρκούν για να δικαιολογηθεί πλήρως η αύξηση των τιμών. Διότι αν δεν αρκούν, τότε σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει η ΠΑΕ να επιστρέψει κάποια χρήματα στους κατόχους των διαρκείας.

 

Πέρα από αυτό, είναι ενδιαφέρον το όριο που τέθηκε, για να μείνουν και ελεύθερα εισιτήρια σε όλους τους αγώνες. 22.000. Χίλια περισσότερα από πέρσι. Και είναι βέβαιο ότι θα εξαντληθούν. Αφού εξαντλήθηκαν τα 21.000 με τον ΠΑΟΚ κυπελλούχο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξαντληθούν τα 22.000 με τον ΠΑΟΚ νταμπλούχο.

 

Σε άλλες εποχές, όχι μακρινές, το νούμερο 22.000 για διαρκείας θα έμοιαζε με ουτοπία ή με ανέκδοτο. Με 21.000, επί Θόδωρου Ζαγοράκη, έγινε ρεκόρ το καλοκαίρι του 2009 και είχαμε να το λέμε. Στον σημερινό ΠΑΟΚ τα περισσότερα από 20.000 εισιτήρια διαρκείας αποτελούν φυσιολογικό και συνηθισμένο γεγονός. Αυτό και μόνο δείχνει την μεγάλη πρόοδο που έγινε τα τελευταία χρόνια. Και την πίστη του κόσμου του ΠΑΟΚ ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

 

Ενα γήπεδο δεν γεμίζει μόνο με το καλό θέαμα. Χρειάζονται και οι επιτυχίες. Χρειάζεται και η αίσθηση ότι η καλή ομάδα δεν είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά θα έχει διάρκεια. Η αισιοδοξία που παντρεύεται με την ικανοποίηση “στέλνει” τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα διαρκείας και, γενικά, στην Τούμπα.

 

Θεωρώ βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε τουλάχιστον 30.000 διαρκείας εάν υπήρχε σήμερα η Νέα Τούμπα με χωρητικότητα έστω 35.000 θέσεων. Στο νέο γήπεδο η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο ευχάριστη, αρκεί βέβαια και η ομάδα να διατηρείται στα ίδια και σε ανώτερα επίπεδα. Το νέο γήπεδο θα είναι που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά της ΠΑΕ και τη δυναμική του ΠΑΟΚ. Και, βέβαια, στο νέο γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα απολαύσουν τις ανέσεις που, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να έχουν στη γερασμένη Τούμπα.

 

Αυτή η αναφορά, όπως και η χθεσινή, δεν πρέπει να μοιάζει με αγιογραφία του Ιβάν Σαββίδη, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι ο χάρη σ’ αυτόν έχει περάσει ο ΠΑΟΚ σε μια άλλη εποχή; Ποιος αμφιβάλλει ότι αυτός δημιούργησε την ομάδα των τίτλων και ποιος δεν θα τον θεωρήσει, για μια ακόμη φορά, ευεργέτη του ΠΑΟΚ όταν γίνει πραγματικότητα το όνειρο της Νέας Τούμπας;

 

Οι πιο νέοι σε ηλικία από τους ΠΑΟΚτσήδες, οι σημερινοί έφηβοι, είναι τυχεροί που γνωρίζουν τον ΠΑΟΚ επί ημερών Ιβάν Σαββίδη. Είναι άτυχοι που δεν έζησαν τις παλιές ωραίες εποχές, αλλά και τυχεροί που δεν έζησαν τα πέτρινα χρόνια. Ο δικός τους ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που κατακτά στην Ελλάδα τα νταμπλ. Ο δικός τους ΠΑΟΚ είναι ο κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και πριν καν ενηλικιωθούν, θα χαίρονται να τον βλέπουν στο νέο, σύγχρονο γήπεδό του.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/6)

 

X