ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυστραλία: 99χρονος κολυμβητής κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ

Αυστραλία: 99χρονος κολυμβητής κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης για την κατηγορία του σύμφωνα με την ηλικία του κατέχει πλέον ένας 99χρονος από την Αυστραλία

 

Σύμφωνα με το BBC, o Tζορτζ Κορόνες πέτυχε χρόνο 56,12 δευτερόλεπτα σε επίσημη διοργάνωση στο Κουίνσλαντ, ένα νέο ρεκόρ για την ηλικιακή ομάδα 100-104, στην οποία του επετράπη να διαγωνιστεί, αφού κλείνει τον έναν αιώνα ζωής σε λίγους μήνες.

 

Η διοργάνωση, στην οποία ήταν ο μοναδικός συμμετέχων, πραγματοποιήθηκε ειδικά για εκείνον προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ.

 

Ο Κορόνες κατάγεται από το Μπρισμπέιν και όπως δήλωσε ο ίδιος στο BBC στα νιάτα του υπήρξε δεινός κολυμβητής, αλλά ξεκίνησε πάλι να κολυμπάει σε ηλικία 80 ετών.

 

"Τα παράτησα στις αρχές του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και δε νομίζω ότι ξανακολύμπησα μέχρι που πήρα σύνταξη. Ξεκίνησα πάλι να κολυμπάω για σωματική άσκηση", λέει. Όπως εξηγεί, η αγωνιστική κολύμβηση σαφώς και ήταν μια μεγάλη σωματική πρόκληση, την οποία ωστόσο κατάφερε να φέρει σε πέρας με προετοιμασία. Κατά μέσον όρο προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ πηγαίνει και στο γυμναστήριο.

 

Την επιτυχία του την αποδίδει στον ρυθμό και στην τεχνική του. Το προηγούμενο ρεκόρ με χρόνο 1:31.19 είχε επιτύχει ο Bρετανός κολυμβητής Τζον Χάρισον το 2014.

X