ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτές οι... λεπτομέρειες

Αυτές οι... λεπτομέρειες

Ο Μάνος Χατζάκης αρθρογραφεί για τις αντιδράσεις των παικτών του Αρη μετά την ισοπαλία στην Τούμπα λες και ηττήθηκαν

Βλέποντας τις αντιδράσεις των παικτών του Αρη, μετά το παιχνίδι, θα νόμιζε κάποιος ότι έφυγαν ηττημένοι από την Τούμπα. Για λίγα λεπτά και για μερικές λεπτομέρειες, δεν βγήκε στο… απόλυτο το ρίσκο που πήρε ο Τόλης Τερζής, επιλέγοντας να παίξει ανοιχτά και μόνο για τη νίκη.

 

Η δουλειά στις στημένες φάσεις έγινε, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” πλήρωσαν τα λάθη τους, γι’ αυτό και οι ποδοσφαριστές τα έβαζαν με τους εαυτούς τους. Δείγμα ότι και απαιτήσεις έχουν και εγωϊσμό και την ικανότητα να παίρνουν ό,τι θέλουν σε δύσκολες έδρες, αρκεί να παρουσιάζουν σταδιακή βελτίωση. Και, χθες, έφτασαν μια ανάσα από ό,τι πίστευαν τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή τη νίκη.

 

Δύο είναι τα σημεία, που αποτέλεσαν… φάλτσα στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά δεν επηρέασαν και τόσο το τελικό αποτέλεσμα, γιατί ο Αρης εκμεταλλεύτηκε σε ικανοποιητικό βαθμό τα αγωνιστικά του ατού. Το πρώτο ήταν πως οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν συγκροτημένα από το 20ό λεπτό και μετά (είχαν, όμως, προλάβει να σκοράρουν και να δεχθούν γκολ), καθώς μέχρι τότε οι ποδοσφαιριστές δεν τηρούσαν τις θέσεις τους εντός των τεσσάρων γραμμών. Το δεύτερο, πως μετά το 70ό κουράστηκαν αρκετά, φάνηκαν ότι δεν έχουν τις απαραίτητες δυνάμεις, ακόμη κι έτσι όμως ήταν εκείνοι, που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη. Στοιχείο, το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και είναι δείγμα ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

 

Στη λίστα του… κέρδους, από τη δυάδα αγώνων κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, κατέχει περίοπτη θέση ο Τόλης Τερζής. Ασχέτως, αν αναβαθμιστεί σε “μόνιμο” τεχνικό ή όχι, έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε χρονική περίοδο, όπου άλλοι στη θέση του θα σφύριζαν… αδιάφορα. Ο Τερζής “επέστρεψε” στον Θόδωρο Καρυπίδη την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο δεύτερος και εμπλούτισε αισθητά το βιογραφικό του.

 

Αξια αναφοράς είναι και η συνεισφορά του Αγγελου Χαριστέρα σε επίπεδο βελτίωσης της ψυχολογίας των παικτών, αλλά και σε πιο πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Δυο αποτελέσματα ήταν αρκετά, για να γυρίσει η… φάση και, από εδώ και πέρα, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η σταθεροποίηση στην απόδοση.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (23/9)

X