ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτονόητη η απαίτηση για νταμπλ και όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά...

Αυτονόητη η απαίτηση για νταμπλ και όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά...

Η ομάδα πλέον πρέπει να ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια και να μην κάνει πισωγυρίσματα. Να μη ρισκάρει και να βαδίζει στέρεα.

Κάτι μου λέει ότι τα ίδια λέμε φέτος, αλλά και τα ίδια θα γίνουν στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Θα επαναλαμβάνουμε μονότονα ότι το νέο ρόστερ πρέπει να σχηματιστεί πριν αρχίσει η προετοιμασία, αλλά οι παίκτες που χρειάζονται θα αποκτηθούν στο παρά 5 ή ακόμη και στο και 5. Ετσι, για να μη χαλάσει η λατρεμένη συνήθεια της καθυστέρησης.

 

Αν μπείτε αυτή τη στιγμή στη θέση του Λουτσέσκου θα καταλάβετε ότι κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ολοι (και πρώτος σίγουρα ο Ιβάν Σαββίδης) του ζητούν το αυτονόητο: Να οδηγήσει πάλι την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά το να το πετύχει δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Πρέπει να συντρέξουν διάφορες προυποθέσεις. Και η πιο βασική είναι να έχει ο Ρουμάνος την ομάδα κομπλέ σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

 

Να ξέρει πόσους από τους παλιούς παίκτες έχει στη διάθεσή του, αλλά και πόσους πρέπει να “σετάρει” στο πνεύμα της ομάδας και τη δική του φιλοσοφία. Να μην περιμένει άλλες μεταγραφές, παρά μόνο στην περίπτωση που προκύψει κάτι εξαιρετικό. Να δουλέψει από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα της προετοιμασίας χωρίς ελλείψεις και να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στους κρίσιμους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θέλει ο Λουτσέσκου και αυτό θα ήθελε οποιοσδήποτε άλλος προπονητής ήταν στη θέση του.

 

Το ζήτημα είναι αν θα ανταποκριθεί το τιμ που ασχολείται με τις μεταγραφές. Αν είναι τιμ βέβαια και δεν είναι ένας μόνο ή δύο άνθρωποι, που έχουν τη δική τους αίσθηση του timing, τη δική τους αίσθηση του χρόνου, τη δική τους αίσθηση για την ελληνικότατη έννοια “επείγον”.

 

Δεν είναι γκρίνια, δεν είναι μεμψιμοιρία, δεν είναι αμφισβήτηση των επιλογών που θα γίνουν τελικά, όλα αυτά που γράφουμε. Προέρχονται από το εύλογο ενδιαφέρον να γίνουν οι μεταγραφές εγκαίρως γιατί είναι ευκαιρία να απογειωθεί ο ΠΑΟΚ, τώρα που, μετά το νταμπλ, είναι στα πάνω του.

 

Η ομάδα πλέον πρέπει να ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια και να μην κάνει πισωγυρίσματα. Να μη ρισκάρει και να βαδίζει στέρεα. Να ικανοποιούνται οι ανάγκες του προπονητή, να ανεβαίνει επίπεδο το ρόστερ και όλα να γίνονται στην ώρα τους. Και επειδή φέτος είναι τεράστια η ευκαιρία να μπει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι κρίμα να χαθεί επειδή θα υπάρξει ολιγωρία και ζημιογόνα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων. Ηδη απομένει ένα δεκαήμερο για την έναρξη της προετοιμασίας και έγινε μόνο μία μεταγραφή, ενώ σίγουρα θα γίνουν άλλες πέντε-έξι.

 

Ολοι αυτοί οι παίκτες πρέπει να είναι παρόντες στην πρώτη συγκέντρωση. Οχι γιατί το θέλει ο Λουτσέσκου, αλλά γιατί έτσι πρέπει να γίνει, αν μιλάμε για μια ομάδα που φιλοδοξεί να έχει μια σεζόν ακόμη καλύτερη από την περσινή. Και για μια ομάδα που όχι μόνο θέλει αλλά και μπορεί, χάρη στον Ιβάν Σαββίδη, να είναι όλο και πιο ισχυρή από χρόνο σε χρόνο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X