ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι άλλοι να πάνε να…

Οι άλλοι να πάνε να…

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τα τρανταχτά παραδείγματα στη χώρα μας ενόψει εκλογών και τις παστρικές δουλειές

Τίποτα δεν αλλάζει! Και δυστυχώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σ΄ αυτή την χώρα! Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον! Παραδείγματα τρανταχτά γύρω μας πολλά. Όλα πείθουν για ένα πράγμα. Πάμε ολοταχώς για εκλογές. Οπότε πάρτε και δώστε! Πάρτε προσλήψεις και μετρητά και δώστε ψήφους. Χέρι- χέρι. Παστρικές δουλειές.

 


Έτσι όλοι είναι κερδισμένοι. Εμείς που τα παίρνουμε- δουλειές, αυξήσεις, μετρητά- και εκείνοι που θα μείνουν έστω και μια ώρα παραπάνω στην καρέκλα της εξουσίας. Τίποτα άλλο δεν μας νοιάζει. Ξεκάθαρα πράγματα. Εμείς να πάρουμε χρήμα, αυτοί εξουσία. Και η χώρα στα βράχια. Ο λογαριασμός θα έρθει στους επόμενους. Ή το επόμενο χρονικό διάστημα αν κι από τα μνημόνια της καρπαζιάς βγήκαμε μόλις τώρα…

 

Τελευταίο παράδειγμα: η Περιφέρεια Αττικής της Ρένας Δούρου εκταμιεύει περίπου 20.000.000 ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η κυρία περιφερειάρχης τα δίνει από την τσέπη της; Όχι βέβαια! Τα παίρνει από την δική σας και την δική μου. Προφανώς δεν την ενδιαφέρει και η κατασκευή του γηπέδου. Για άλλο πράγμα καίγεται. Πώς θα εξασφαλίσει εκ νέου την εκλογή της.

 

Οπότε σκέφτεται απλά. Αν μοιράσω από ξένες τσέπες 20 εκατομμύρια, τότε κάνω δημόσιες σχέσεις με τον κόσμο της ΑΕΚ, τον εξευμενίζω κι έτσι ίσως τσιμπήσω και καμιά ψήφο παραπάνω… Οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας θα πρέπει να αισθάνονται λίγο πολύ κορόιδα. Γιατί αν τα μοιράζει τόσο χοντρά η Ρένα, γιατί να μην δώσουν και οι ίδιοι… Τζάμπα είναι. Άλλοι θα πληρώσουν, αυτοί μόνο θα εισπράξουν (ψήφους).

 

Με όλα αυτά δικαίως ανοίγει η όρεξη όλων. Αν τα παίρνει η ΑΕΚ γιατί όχι και ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής, ο Απόλλων, η Δόξα, η Καβάλα και πάει λέγοντας…
Εδώ μοίρασαν εκατομμύρια του φορολογούμενου μέσω της ΕΡΤ για να στηθεί το φτωχό και μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αντί να το εξυγιάνουν, προτίμησαν να το επιβραβεύσουν. Ποιος νοιάζεται; Η εξουσία είναι πολύ γλυκιά. Οι άλλοι μπορούν να πάνε να… που έλεγε και ο Σπάθας.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/3)

X