ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αμπέλ Φερέιρα, η εξομολόγηση του για τον φετινό ΠΑΟΚ

Αμπέλ Φερέιρα, η εξομολόγηση του για τον φετινό ΠΑΟΚ

Ο Πορτογάλος προπονητής παρουσιάστηκε από τους νταμπλούχους Ελλάδας και έδωσε χρήσιμες απαντήσεις σχετικά με τις μεταγραφές αλλά και το πλάνο του

Ο ΠΑΟΚ χτίζεται στην νέα εποχή του Αμπέλ Φερέιρα και ο Ίβηρας τεχνικός είχε την ευκαιρία να «συστηθεί» στους εκπροσώπους τύπου αλλά και στον κόσμο της ομάδας και να μιλήσει αναφορικά με τις φιλοδοξίες του, το πλάνο του, αλλά και τους στόχους του «Δικεφάλου του Βορρά».

 

Αρχικά δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που είμαι εδώ και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Οι στόχοι μου και του ΠΑΟΚ συμβαδίζουν. Θέλω οι φίλαθλοι να είναι περήφανοι για την ομάδα, γιατί γνωρίζω ότι οι οπαδοί μας είναι η ψυχή της ομάδας. Το σήμα της ομάδας και οι οπαδοί μας είναι παγκοσμίως γνωστοί.

 

Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους και πιστεύουμε θα τα καταφέρουμε. Προετοιμαζόμαστε για αυτόν και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν πάντα ένα μεγάλο επίπεδο δυσκολίας, αλλά θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών».

 

Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα;

«Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι μάγος. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτιάξω μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Όσον αφορά τη στρατηγική και την προσέγγιση θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έχω στη διάθεση μου.

 

Όλοι γνωρίζουμε την ομάδα που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν. Κάποιοι έφυγαν και κάποιοι δεν είναι διαθέσιμοι λόγω τραυματισμού.

 

Όσοι έχουμε στη διάθεση μας τώρα και όποιοι έρθουν θα είναι έτοιμοι για αυτό το επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα όσο γίνεται πιο δυνατή εσωτερικά.

 

Οι προπονητές και η διοίκηση είμαστε συγκεντρωμένοι και σκεφτόμαστε το ίδιο, γιατί όλοι θέλουμε το ίδιο. Τον ΠΑΟΚ δυνατό».

 

Για τις θέσεις που ζήτησε απόκτηση παικτών:

«Λυπάμαι αλλά δεν είμαι εδώ για να απαντήσω σε ονόματα. Μπορώ να σας εγγυηθώ για το ότι και εγώ και η διοίκηση είμαστε σε απόλυτη αρμονία σχετικά με την ενίσχυση του συλλόγου.

Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν μεταγραφές που θα ανεβάσουν την ποιότητα. Αυτή τη στιγμή θα εκμεταλλευτούμε τα καλά στοιχεία της ομάδας και σιγά σιγά θα περάσουμε και κάποια νέα στοιχεία».

 

Για το σύστημα που θα παίζει ο ΠΑΟΚ και το αν αλλάζει το πλάνο του με βάση τα υλικά του:

«Η πρώτη ανάλυση είναι να δω τους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεση μου. Από τη στιγμή που δω τους ποδοσφαιριστές και τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί προσπαθώ να βρω τον σχηματισμό που θα μου δώσει το 100% από αυτούς. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Κάποιες φορές παίζαμε 4-4-2, αλλά αυτό αλλάζει αρκετά με το αν η ομάδα έχει ή όχι τη μπάλα. Κάνω δοκιμές και νιώθω αν οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται άνετα. Πίσω στην άμυνα μας όμως θέλω να έχουμε το μηδέν και στην επίθεση να έχουμε πολλές ευκαιρίες και να σκοράρουμε πολλά γκολ».

 

Για τον κόσμο του Δικεφάλου:

Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς και πιο ισχυρούς. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη δύναμη μας δίνουν οι οπαδοί μας. Είναι μοναδικοί είναι ξεχωριστοί. Ζητάω από αυτούς να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδας όπως κάνουν τώρα.

 

Για το αν έχει πίεση μετά την περσινή επιτυχημένη σεζόν του ΠΑΟΚ:

«Αυτό που έχω πει είναι ότι σέβομαι όσα πέτυχε ο ΠΑΟΚ πέρυσι.

 

Δέχθηκα να δουλέψω στον ΠΑΟΚ γιατί θέλω να νικάω. Το να προπονήσω μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια και να θέλει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, αλλά και να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, ήταν και είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα.

 

Αν θέλουμε να είμαστε στους καλύτερους πρέπει να υπερβούμε τα όρια μας καθημερινά. Αυτό κάνω και εγώ. δίνω προκλήσεις στο εαυτό για να υπερβαίνω τα όρια μου. Όλοι ενωμένοι θα είμαστε πολύ δυνατοί».

 

Για το τι παρέλαβε όταν ήρθε;

«Πάντα θέλουμε να βελτιωθούμε. Σίγουρα όλοι το γνωρίζουμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Μιλήσαμε για τους τραυματίες, για τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν. Έχουμε παίκτες που μπορούν να μας δώσουν εγγυήσεις. Έχουμε τη βάση της ομάδας που είναι καλή και σημαντική. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα πιο ανταγωνιστική και όσοι είμαστε εδώ έχουμε τις δικές μας ιδέες. Έκανα την αξιολόγηση των παικτών και έδωσα την αναφορά μου στη διοίκηση. Δουλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση και θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο δυνατό».

 

Για τις τελικές αποφάσεις για τους «κομμένους» του ρόστερ:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουμε στους τραυματίες. Έχουμε σε λίγες ημέρες μια σημαντική διοργάνωση. Έχοντας μπροστά μας τα προκριματικά του Champions League, πρέπει να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Μετά το δεύτερο στάδιο θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες για να αποδείξουν ότι θέλουν να είναι μέλος του πρότζεκτ που λέγεται ΠΑΟΚ».

  

Για τη φιλοσοφία του σχετικά με το σύστημα:

«Αρχικά δεν εφηύρα εγώ το ποδόσφαιρο αυτό που ζητάω από τους παίκτες είναι να κάνουν σωστά τα απλά πράγματα.

Μου αρέσει το 4-2-3-1. Πες μου τους παίκτες που έχεις για να σου πω πώς να αγωνιστείς. Δεν αλλάζω πολλά συστήματα, έτσι και αλλιώς σε κάθε περίπτωση οι αρχές δεν αλλάζουν, το πλάτος δεν αλλάζει και εμείς θέλουμε να το εκμεταλλευόμαστε. Δεν θα εφεύρω νέα πράγματα. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά για αυτό πρέπει κάθε μέρα να προπονείσαι στο 100%».

 

 

 

 

X