ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ανεκτίμητη αναγνώριση

Ανεκτίμητη αναγνώριση

Επιστολή του Γιώργου Λυσαρίδη στην ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

«Οταν οι προσπάθειες, οι κόποι και οι αντοχές τυγχάνουν της αναγνώρισης σπάνιων προσωπικοτήτων, τότε αυτή η επιβεβαίωση αποτελεί ανεκτίμητο ηθικό βραβείο».

 

Αυτός ήταν ο πρόλογος της επίσημης ιστοσελίδας του Απόλλωνα για το θέμα της επιστολής, την οποία απέστειλε ο Γιώργος Λυσαρίδης στην ΠΑΕ, με αφορμή τη φετινή πορεία.

 

«Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την αναγνώρισή του, όχι επειδή τέρπεται η ανθρώπινη πλευρά μας, μα διότι παραδίδει μαθήματα αλτρουισμού και ανακουφίζει από τις συνέπειες της επίπονης προσπάθειας ολόκληρη την οικογένεια του Απόλλωνα και τον καθένα μας ξεχωριστά», ήταν στη συνέχεια η τοποθέτηση των «κοκκινόμαυρων».

 

«Με αξιοπρέπεια»

Τί αναφέρει, όμως, μεταξύ άλλων η επιστολή; «Θέλω, ως φίλος της ομάδας, να σας απευθύνω συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, γιατί κατορθώσατε, μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που έθεταν σε συνεχή κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της ιστορικής μας ομάδας, να την κρατήσετε όρθια και, μάλιστα, να διαγράψει εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία. Επειδή παρακολουθούσα την πορεία της ομάδας, και όχι μόνο την αγωνιστική, από απόσταση αρκετά κοντινή, γνωρίζω πολύ καλά τις συνεχείς δυσκολίες που αντιμετωπίζατε, μερικές από τις οποίες φαίνονταν ανυπέρβλητες. Ομως, με την επιμονή και τις θυσίες σας (οικονομικές κ.α.), χωρίς ουσιαστική συμπαράσταση από κανέναν, διατηρήσατε στη ζωή την ομάδα, διανύοντας την περίοδο με αξιοπρέπεια και τερματίζοντας σε θέση απρόσμενη και ανέλπιστη στο ξεκίνημά της.

 

Νομίζω πως είναι ασφαλής η αίσθησή μου πως, αυτή η μέγιστη προσφορά σας κατά τη φετινή περίοδο, αναγνωρίζεται από το σύνολο των φίλων της ομάδας. Οπωσδήποτε, βέβαια, μόνη αυτή η ικανοποίηση της αναγνώρισης δεν είναι αρκετή, ούτε για να αποσβέσει τις θυσίες στις οποίες υποβληθήκατε, ούτε και να σας ενθαρρύνει να τις επαναλάβετε. Κρατείστε την, πάντως, ως ένα ‘ηθικό αντίδωρο’ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρατε, οι οποίες θα πρέπει να καταγραφούν στην ιστορία του Απόλλωνα ως πολυτιμότατες, σε χρονική συγκυρία καθοριστική για την επιβίωσή του», κατέληξε στην επιστολή του.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X