ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι αντιδράσεις γενικεύονται

Οι αντιδράσεις γενικεύονται

Άπαντες είναι αντίθετοι με τη λύση που προωθείται στο ποδόσφαιρο και απειλούν με αποχή - Γράφει ο Στράτος Παζούλης

Ουσιαστικά το «όπλο» που καθορίζει και επιβάλει σήμερα το προφίλ του συλλόγου Ηρακλής και σε μέγιστο βαθμό του ποδοσφαίρου του, είναι το διαδίκτυο και δη των ανωνύμων χρηστών του.

 

Οι επώνυμοι πάντα προσέχουν τι θα αναρτήσουν, κυρίως όσοι κάτι έχουν να πουν, αν και ο στόχος τους παραμένει ίδιος. Μια προσωπική άποψη να την περάσουν ως πλειοψηφική, αδιαφορώντας αν αυτή τεκμηριώνεται βάσει υπαρκτών γεγονότων ή όχι.

 

Φυσικά παρόμοιες αστήριχτες ή εντελώς ανύπαρκτες πληροφορίες διαχέονταν και διαχέονται και στον Τύπο, ο οποίος όμως στις μέρες μας έχει ηττηθεί κατά κράτος από το διαδίκτυο αφού αυτό δίνει τη μεγάλη δυνατότητα σχολιασμού της πληροφορίας κατά το δοκούν.

 

Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια είναι ακριβώς η δύναμη που τράβηξε ως μαγνήτης το κοινό, την περίφημη «σιωπηλή μάζα» η οποία δεν είχε τον τρόπο να εκφραστεί. Κι εκεί αυτή η περίφημη ελευθερία του λόγου στο τέλος καταντά, ουσιαστικά, χειραγώγηση όχι μόνο της ελευθερίας, αλλά και της δημοκρατίας του λόγου.

 

Ετσι διαβάζουμε ανώνυμες (χωρίς όνομα αλλά με αφηρημένο παραπεμπτικό προσδιορισμό) καταγγελίες κυρίως για τον ΓΣ και του προέδρου του. Και εδώ είναι το περίεργο με έγραφα και λεπτομέρειες προσωπικών δεδομένων του ερασιτέχνη και θα έπρεπε εάν και εφόσον ισχύουν να προκαλέσουν ανησυχίες στον Φώτη Θέο, τον πρόεδρό του.

 

Σε άλλα, εκείνοι που απαρτίζουν την επιτροπή «στολίζονται» με κάθε είδους κοσμητικά επίθετα , δέχονται έμμεσες απειλές για λαϊκά δικαστήρια κλπ, με τρόπο τέτοιο που να θυμίζει ο λόγος τους το αγαπημένο σλόγκαν του βεζίρη Ιζνογκούντ στην ομώνυμη σειρά κόμικ του Ρενέ Γκοσινύ: «Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

 

Φυσικά άπαντες είναι αντίθετοι με τη λύση που προωθείται στο ποδόσφαιρο και απειλούν με αποχή. Εξάλλου από χθες ήδη τα επίσημα κυανόλευκα site δηλώνουν κάθετα αντίθετα με την προοπτική της συγχώνευσης, μάλιστα η blue Arena, χωρίς να διαφοροποιείται εντελώς έγραψε πως δεν θα ασχολείται με το ποδόσφαιρο, εάν δεν διευκρινιστούν οι όροι της συμφωνίας με τον Αρη Παλαιοχωρίου. Οπότε οι άνεμοι από που έσπειραν από καιρό πολλοί, ήδη άρχιζαν να θερίζουν και θύελλες που ίσως δεν τους ανήκουν.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X