ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αντίστροφη μέτρηση για την υπέρβαση

Αντίστροφη μέτρηση για την υπέρβαση

Η πρόκριση στους ομίλους αποτελεί την υπέρβαση. Και για να το πετύχει ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές - Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Δέκα μέρες! Είναι το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη μέρα που ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο εξωτερικό. Μέχρι τότε θα είναι ευχής έργο να έχει γεμάτο το ρόστερ του και ο Λουτσέσκου όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Τους παλιούς κι όλους τους νέους, δηλαδή τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Αυτούς που βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη, αυτούς που αναμένονται και αυτούς που θα έρθουν…

 

Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ δεν έκανε το «μπαμ». Εδώ η συνταγή θεωρείται δεδομένη. Κατέκτησε πέρσι αήττητος το ντάμπλ, διαθέτει για τρίτη χρονιά τον ίδιο προπονητή κι ένα δοκιμασμένο ρόστερ που τα πήγε περίφημα. Με την ίδια συνταγή παραμένει και φέτος αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Με μια – δύο προσθήκες που θα καλύψουν τα κενά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

Όμως εδώ φέτος υπάρχει μια διαφοροποίηση. Ο κόσμος θέλει κάτι παραπάνω. Άλλωστε τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Σε γκάλοπ στη διάρκεια της εκπομπής στο ραδιόφωνο, στο ερώτημα τι προτιμάτε «πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ ή επανάληψη της κατάκτησης του ντάμπλ» η ετυμηγορία ήταν καταλυτική. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου προτιμάει την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

 

Κι έχει δίκιο. Τα μεγάλα παιχνίδια και οι μεγάλες διοργανώσεις κάνουν τις μεγάλες ομάδες! Για να γιγαντωθεί ο ΠΑΟΚ δεν αρκεί να παίζει με τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.

 

Πρέπει να σφυρηλατηθεί κόντρα σε δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες, μέσα σε δύσκολες έδρες, απέναντι σε παίκτες αξίας, να κερδίσει παραστάσεις και να αποκτήσει νοοτροπία νικητή στα δύσκολα.

 

Η πρόκριση στους ομίλους αποτελεί την υπέρβαση. Και για να το πετύχει ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές. Μόνο έτσι θα αυξήσει τις πιθανότητες του. Όχι πολλές μεταγραφές, αλλά λίγες και ποιοτικές με παίκτες που θα τον ανεβάσουν αγωνιστικά επίπεδο. Η κλεψύδρα άρχισε να δουλεύει. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ έχουν δέκα μέρες για να κάνουν εγκαίρως το καλύτερο δυνατό.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X