ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Αντόνιο Σαλβαδόρ εκβιάζει για δεύτερη φορά τον Ιβάν Σαββίδη

Ο Αντόνιο Σαλβαδόρ εκβιάζει για δεύτερη φορά τον Ιβάν Σαββίδη

Ο πρόεδρος της Μπράγκα από σπόντα (λόγω δανεισμού) ρυθμιστής της μεταγραφής του Ζοάο Παλίνια, βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι εκβιαστής

Ο πρόεδρος της Μπράγκα από σπόντα (λόγω δανεισμού) ρυθμιστής της μεταγραφής του Ζοάο Παλίνια, βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι ένας κυνικός (όχι διαπραγματευτής) αλλά εκβιαστής για να «τα πάρει χοντρά» άλλη μια φορά από τον Σαββίδη. Όπως ακριβώς το έκανε και στην περίπτωση του Φερέιρα.

 

Είναι της μοίρας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ να πέφτει συχνά θύμα κάποιων «ανώμαλων» καταστάσεων, οι οποίες συνήθως προκαλούνται από λάθη ή παραλείψεις που αφορούν συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις μεγάλης πίεσης και ως εκ τούτου και υψηλού ρίσκου. Το γεγονός όμως ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρίσκει μπροστά του τον ίδιο απαράδεκτο παράγοντα με τον οποίο είναι υποχρεωμένος και πάλι να διαπραγματευτεί, μάλλον θα το θεωρεί κάτι πολύ παραπάνω από κακή τύχη.

 

Όπως είναι γνωστό ο στριμωγμένος μεταγραφικά ΠΑΟΚ – λόγω γνωστών αλλά και άγνωστων προβλημάτων – ύστερα από αρκετές αναποτελεσματικές προσπάθειες υποχρεώνεται να χτυπήσει την πόρτα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για έναν παίκτη (Ζοάο Παλίνια) τελικής επιλογής του Φερέιρα, σε μια προσπάθεια του να καλύψει κάπως τον απορφανισμένο στην κυριολεξία άξονα της ομάδας του. Με άδεια σχεδόν την κλεψύδρα του χρόνου η κίνηση φυσιολογικά έγινε υπό πίεση με αποτέλεσμα και οι απαιτήσεις της ομάδας της Λισσαβόνας να ανεβούν αρκετά.

 

Η συμφωνία όμως έκλεισε στα 4 εκατομμύρια και όλα έδειχναν πως η μεταγραφή ολοκληρωνόταν μιας και ο παίκτης είχε συμφωνήσει με τους Πρωταθλητές σε όλα. Έλα όμως που ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και η συμφωνημένη μεταγραφή σκάλωσε που λέτε; Στο δανεισμό του Παλίνια τον οποίο είχε παραχωρήσει η Σπόρτινγκ στην Μπράγκα!

 

Στην ομάδα του Φερέιρα, για την αποδέσμευση του οποίου ο Ιβάν υποχρεώθηκε να καταβάλει ένα υψηλότατο τίμημα ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον περιβόητο πρόεδρο της Αντόνιο Σαλβαδόρ, τον οποίο μερικοί τον χαρακτηρίζουν σκληρό διαπραγματευτή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένας κυνικός και αδίστακτος εκβιαστής.

 

Κι αυτό το απέδειξε όταν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ενώ είχε συμφωνηθεί το ποσό της αποδέσμευσης του Αμπέλ Φερέιρα (2 εκατομμύρια ευρώ) χωρίς καμία εξήγηση απαίτησε ψυχρά και αδικαιολόγητα άλλο 1 εκατομμύριο, το οποίο βέβαια ο πιεζόμενος από τα γεγονότα Ιβάν Σαββίδης – απόδραση Λουτσέσκου την παραμονή της προετοιμασίας – αναγκάστηκε να το καταβάλλει.

 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, προφανώς αηδιασμένος και με το δίκιο του «απομακρύνθηκε» όσο γινόταν πιο γρήγορα από αυτή την θλιβερή «διαπραγμάτευση». Αυτός ο τύπος λοιπόν παρεμβαίνει και σήμερα στη συμφωνημένη μεταγραφή του Παλίνια, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ομάδα του τη Σπόρτινγκ, αξιώνοντας (μάλλον εκβιάζοντας) μια νέα «αρπαχτή». Ένα ποσό εκτός λογικής, το ύψος του οποίου μάλλον επιβεβαιώνει εμφαντικά και το ήθος του.

 

Για δεύτερη φορά στον ίδιο ρόλο. Τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο δεν είναι γνωστό αν ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στο νέο εκβιασμό του προέδρου της Μπράγκα και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή ή αν αποχώρησε από τις συζητήσεις. Εκείνο όμως που μένει από την ιστορία είναι ότι υπάρχουν παράγοντες σκουπίδια όπως ο πρόεδρος της Μπράγκα και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 

Όσο για το που βρίσκεται σήμερα η προσπάθεια για να ενισχυθούν μεταγραφικά οι Πρωταθλητές, συμφωνώ με την ακόλουθη άποψη: «Είθισται όταν προσλαμβάνεις ένα προπονητή, άμεσα να τον προικίζεις με παίκτες της δικής του επιλογής. Ο ΠΑΟΚ για να φέρει γρήγορα γρήγορα τον πολλά υποσχόμενο Πορτογάλο τεχνικό πρέπει να έχει τη διάθεση να τον στηρίξει εμπράκτως. Το ζήτημα είναι πως ο χρόνος τρέχει και σχετικά σύντομα υπάρχουν τα ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα αδιαμφισβήτητα μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ και όλοι θέλουν να το κερδίσουν ώστε να κάνουν αληθινά το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη και όχι να μείνουν στην… χαρά της συμμετοχής. Θα προλάβει ο Φερέιρα να περάσει τις δικές του ιδέες; Θα έχει τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε ή θα βασιστεί σε όσα άφησε ο Λουτσέσκου; Πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να πηγαίνεις από το ένα στυλ στο άλλο. Εδώ θα φανεί αν ο οργανισμός του ΠΑΟΚ μπορεί να απορροφήσει τον όποιο αγωνιστικό κραδασμό. Γιατί το διακύβευμα είναι όντως πολύ μεγάλο και όλοι αναζητούν την επιτυχία.

 

ΥΓ: Ο Φερέιρα είχε μια ακόμη ευκαιρία στο χθεσινό φιλικό της Ρουμανίας για χρήσιμα συμπεράσματα. Η ομάδα θα επιστρέψει για λίγο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ολλανδία για το δεύτερο και τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X