ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Από τα ψηλά στα χαμηλά και στα μεγάλα αδιέξοδα

Από τα ψηλά στα χαμηλά και στα μεγάλα αδιέξοδα

Το... πάλαι ποτέ πανίσυχρο μπασκετικό «δίπολο» της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα πολύ δύσκολα και αγωνίζεται για την ίδια του την επιβίωση

Διαβάζοντας σε καθημερινή βάση το αντικειμενικό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ των δύο έμπειρων ρεπόρτερ της «Μ» (Βασίλη Βλαχόπουλου και Γιώργου Πετρίδη), οφείλω να ομολογήσω ότι εκτός της θλίψης που μου προκαλούν, συγχρόνως με οδηγούν σε ακραία απαισιόδοξες σκέψεις ακόμη και για το σήμερα των δύο υπερδυνάμεων του παρελθόντος, στην εποχή της μπασκετικής παντοκρατορίας της Θεσσαλονίκης.

 

Καταστάσεις σχεδόν ανεξέλεγκτες, με ανύπαρκτες προοπτικές ανάνηψης και εξομάλυνσης και πιθανότητες ανάκτησης δυνάμεων και δυνατοτήτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσουν έστω και προσωρινά τα οικονομικά τους αξιέδοξα τα οποία και τους απειλούν άμεσα. Γράφει ο Βασίλης Βλαχόπουλος: «Ο Γουλιέλμος προσπαθεί να καλύψει το λάθος του… με λάθος. Ο ΑΣ Αρης δεν αντιδρά για όσα γίνονται στην ΚΑΕ γιατί ξέρει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς ή δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Γουλιέλμο».

 

Σε άλλο σημείο του χθεσινού σχολίου του προσθέτει: «Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Είτε περιορίστηκε σε απίστευτα χαμηλό βαθμό το εύρος της διοικητικής και οικονομικής δυνατότητας του Δημήτρη Γουλιέλμου, είτε επιβεβαιώνεται αυτό που σημείωσε προ καιρού η «Μ», ότι δηλαδή ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης δεν ήθελε να συνεχίσει κάποιες συνεργασίες του, όπως η περίπτωση του απελθόντος κόουτς».

 

Είναι αλήθεια πως στην περίπτωση των κιτρίνων, της σημερινής κατάστασης προηγήθηκε το πέρασμα του τυφώνα «Λάσκαρης», ο οποίος άφησε πίσω του στάχτες και αποκαΐδια.Το ίδιο αλήθεια είναι όμως και πως η διάδοχη κατάσταση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Πετρίδης στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ και με τον τίτλο «Ετοιμάζεται μνημόνιο» γράφει: «Το μνημόνιο συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Καραμάνο και τους επιχειρηματίες που εκπροσωπεί βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, προκειμένου να σταλεί στους ενδιαφερόμενους εντός της εβδομάδας. Έτσι ώστε εκείνοι να το εξετάσουν προφανώς με την απαραίτητη συμβουλή των νομικών, για να πάρουν την απόφασή τους.

 

Είναι σαφές ότι το θέμα δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο αφού η ομάδα πιέζεται σε όλα τα επίπεδα». Για να συμπληρώσει το ρεπορτάζ του με την πληροφορία ότι «φωνές εντός και πέριξ της ΚΑΕ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι με την κατάλληλη προσέγγιση ο Σαββίδης μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια του μπασκετικού ΠΑΟΚ». Μια προσπάθεια που κατά γενική ομολογία ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και τα αποτελέσματά της εντυπωσίασαν μέχρι του σημείου να προκύψουν τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα σχεδόν με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

 

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ το ρόλο του ναυαγοσώστη και του εγγυητή έχει αναλάβει ο πολύπειρος Θανάσης Κατσαρής. Η διαμεσολάβησή του βρίσκεται σε εξέλιξη και επικεντρώνεται βασικά στην επιβεβαίωση της οικονομικής δυνατότητας που διαθέτουν οι υποψήφιοι επενδυτές. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο, στον Αρη και στον ΠΑΟΚ δηλαδή, εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι κίτρινοι είχαν απογοητευτική – σχεδόν τραγική – εικόνα σε αγωνιστικό επίπεδο, σε αντίθεση με τους ασπρόμαυρους που αποτελούσαν μια πολύ συγκροτημένη ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα. Δυστυχώς όμως και οι δύο σήμερα φαίνεται να μοιράζονται την ίδια μοίρα διατρέχοντας τον ίδιο κίνδυνο. Αγωνίζονται απεγνωσμένα για την επιβίωσή τους. Ποιος θα το φανταζόταν πως ο Αρης του Μιχαηλίδη και ο ΠΑΟΚ του Βεζυρτζή θα έπεφταν τόσο χαμηλά. Άλλες εποχές θα μου πείτε, θα συμφωνήσω προσθέτοντας όμως ίσως και με κάποιες επιφυλάξεις ότι κι άλλοι παράγοντες εκείνα τα χρόνια...

 

ΥΓ: H Δούρου πανευτυχής και συνεπής στις υποχρεώσεις της έδωσε την επιταγή δωρεάς για την Αγια-Σοφιά. Τώρα το ότι αυτά τα χρήματα είναι από το υστέρημα των κατακρεουργημένων Ελλήνων πολιτών ποσώς την ενδιαφέρει. Όσο για τα ΜΜΕ, ανταγωνίζονται ποιος θα φιλοτεχνήσει καλύτερα τα πορτρέτα των υπερήλικων και προς συνταξιοδότηση νεοαποκτηθέντων αγνοώντας επιδεικτικά την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα Τζήλου, την είδηση βόμβα για το ότι το «Καραϊσκάκη» βγαίνει στο σφυρί, την αποκάλυψη της ύπαρξης «πέμπτης φάλαγγας» στο δ.σ. της ΕΠΟ και τη νέα δικαστική περιπέτεια που περιμένει τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X