ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αποκαθίσταται η τάξη, γι’ αυτό και    η θετική αποτίμηση των πολιτών

Αποκαθίσταται η τάξη, γι’ αυτό και    η θετική αποτίμηση των πολιτών

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την θετική αποτίμηση των πολιτών στις πρώτες εξήντα μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αποτιμούν θετικά οι πολίτες τις 60 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αφού περάσαμε πέντε χρόνια με τις εξαλλοσύνες, τις υπερβολές, τις αυταπάτες, την προπαγάνδα, την δημαγωγία, τον διχασμό, η Ελλάδα επιστρέφει στην λογική, στο σχέδιο, στον ρεαλισμό, στον σεβασμό και στην ευπρέπεια.
Ο κόσμος τα βλέπει αυτά τα πράγματα το τελευταίο δίμηνο.

 

Καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένας πρωθυπουργός ο οποίος ήταν άριστα προετοιμασμένος για να κυβερνήσει την χώρα.
Καταλαβαίνουν οι πολίτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετρημένος, ότι δεν σκοπεύει να απλώσει τα πόδια του πιο μακριά από εκεί που φτάνει το πάπλωμα, ότι δεν θα διανοηθεί ποτέ να παραστήσει τον… όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω και μετά να κάνει την μία κωλοτούμπα πίσω από την άλλη.

 

Το γεγονός ότι το 61% των πολιτών δηλώνει πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, οφείλεται αποκλειστικά στην σοβαρότητα, τους χαμηλούς τόνους, την αίσθηση που δημιουργεί ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης δεν έχει εκτιναχτεί τυχαία από το -33 στο οποίο βρισκόταν πριν από πέντε μήνες, στο +10 αυτής της περιόδου.
Η οικονομία είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία για να την χειρίζεται μια κυβέρνηση ιδεοληπτικά, στραγγίζοντας την αγορά και τιμωρώντας την μεσαία τάξη, ξεζουμίζοντάς την με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

 

Η τάξη αποκαθίσταται σιγά-σιγά και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, την οποία ήδη την έχουν αισθανθεί οι πολίτες, η μείωση των φόρων η οποία θα γίνει αισθητή τους επόμενους μήνες, η προτεραιότητα που δίδεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας, δημιουργούν ένα κλίμα το οποίο ενισχύει την εμπιστοσύνη και αυτό αποτυπώνεται στο 68% των πολιτών που αξιολογούν θετικά τη νέα κυβέρνηση.

 

Το κλίμα είναι εξαιρετικό και από την κυβέρνηση εξαρτάται να το αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο, φέρνοντας κι άλλες ελαφρύνσεις, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, δίνοντας κίνητρα στους επιχειρηματίες για να προχωρήσουν σε προσλήψεις εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

 

Εξάλλου, η οικονομία και η ανεργία είναι σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis τα σοβαρότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση, με τρίτο, και έχει την σημασία του κι αυτό, το προσφυγικό…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (13/9)

X