ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απολαυστικός Δανίκας στο Metropolis: «Τι θα γίνουμε, Σαουδική Αραβία»;

Απολαυστικός Δανίκας στο Metropolis: «Τι θα γίνουμε, Σαουδική Αραβία»;

Ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου μίλησε για την ταινία Joker και τις αντιδράσεις που δημιούργησε

Ενας από τους πιο γνωστούς κριτικούς κιηματογράφου, ο Δημήτρης Δανίκας, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ταινία Joker, τις προεκτάσεις, αλλά και με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από την επέμβαση αστυνομικών αρχών σε κινηματογράφο της Αθήνας. 

 

Αναλυτικά όσα είπε στους Βασίλη Βλαχόπουλο και Κώστα Πετρωτό:

 

«Επιτέλους με το Joker, φύγαμε από τα σκουπίδια. Οι γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με τι κριτήρια μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Δεν είναι θέμα των αστυνόμων, ούτε των παιδονόμων. Να αλλάξει ο νόμος και να ισχύσει ότι την ευθύνη την έχουν οι γονείς. Αν δε συνοδεύεται το παιδί, ας το πάρει η κυρά το παιδί από τις Φιλιππινέζες και να πάει αυτή».

 

Για το μήνυμα της ταινίας:

«Το μήνυμα είναι ότι τα εκατομμύρια τα εξαθλιωμένων μπορεί να σου φάνε το χέρι. Θα το πήγαινα εγώ το παιδί μου 14 ετών να δει την ταινία και να το κουβεντιάσει. Τι θα γίνουμε, Σαουδική Αραβία; να φοράμε μπούρκες; Και ο Τσίπρας αυτό που κάνει είναι υποκρισία. Γιατί δεν άλλαξε το νόμο αυτός όταν ήταν κυβέρνηση; Γιατί κάνει τον έξυπνο; Οι αστυνομικοί τη δουλειά τους έκαναν. Είδα ταυτότητα που γράφει ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν το δικαίωμα να μπουν και να ελέγξουν».

 

Αν θα πάρει όσκαρ η ταινία:

 

«Η ταινία θα πάρει 8 όσκαρ. Αν δεν τα πάρει ας πετάξουν όλα τα πτυχία τους. Όλα στην ταινία λειτουργούν τέλεια. Η ταινία έχει το εξής τρομερό: Συνδυάζει ερωτική σχέση το εμπορικό με το καλλιτεχνικό. Είναι σα να βλέπεις μια σούπερ γκόμενα με ένα φοβερί μυαλό».

 

X