ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απόλυτη επικράτηση του Λόρτου στις εκλογές της ΕΚΑΣΘ

Απόλυτη επικράτηση του Λόρτου στις εκλογές της ΕΚΑΣΘ

Η «Μ» ήταν παρούσα μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, κατέγραψε τα αποτελέσματα και τις αντιδράσεις των δύο παρατάξεων

Σε απόλυτη επικράτηση του Σάββα Λόρτου και των συνεργατών του αναδείχθηκαν οι εκλογές της ΕΚΑΣΘ. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ανακοινώθηκαν και επίσημα τα αποτελέσματα με το Σάββα Λόρτο να είναι απόλυτα ικανοποιημένος σε μία διαδικασία που κράτησε πάνω από 10 ώρες. Η Metrosport ήταν παρούσα σε όλη την εκλογική διαδικασία.

 

Παρόντες μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τόσο ο Σάββας Λόρτος, όσο και ο Νίκος Ζεϊμπέκης. Ο τελευταίος μάλιστα κράτησε μια εξαιρετική στάση μέχρι το τέλος και παρά το γεγονός της ήττας διευκόλυνε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Το χαβαλέ βέβαια δεν έλειψε μετά τις 12 και μέχρι την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, αλλά στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης υπήρχε κλίμα πόλωσης, εντάσεις και διαφωνίες.

 

Ο Χριστόδουλος Οικονομίδης φρόντισε να κατευθύνει με την εμπειρία του την εκλογική διαδικασία, ώστε να μην υπάρξουν αντιπαλότητες.  Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη από συνέπεια. Η επόμενη ημέρα έχει πολλή δουλειά και μεγάλες ευθύνες!

 

Ο Σάββας Λόρτος τελικά εξέλεξε 15 τακτικά μέλη και θα συνεχίσει για τα επόμενα 4 χρόνια με τους συνεργάτες του, συμπληρώνοντας το 2020 μια εικοσαετία! Αν μη τι άλλο μεγάλο επίτευγμα, δείγμα του ότι χαίρει της εμπιστοσύνης των σωματείων της ΕΚΑΣΘ. Από τη στιγμή που σιγουρεύτηκε η ανάδειξή της ίδιας διοίκησης, άρχισαν τα πρώτα συγχαρητήρια, αλλά και τα σχετικά πηγαδάκια.

 

Η κούραση και ικανοποίηση δεδομένη των νικητών, αλλά και η στάση των ηττημένων απόλυτα αξιοπρεπής, άσχετα αν κάποιες μεμονωμένες τοποθετήσεις άφησαν αιχμές, που δεν αιτιολογήθηκαν επί της ουσίας. Η ουσία είναι νικητές και ηττημένοι να συνεχίσουν τη εποικοδομητική συνεργασία τους για το καλό του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης!

 

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ήταν ο Αντώνης Μποζίκης σε συνεργασία με τις δύο εξαιρετικές κυρίες που ήταν δίπλα του, ενώ ο νομικά υπεύθυνος για τη διαδικασία Κλεάνθης Γάλλος, φρόντισε να τηρηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας πάντα με την καθοδήγηση του πολύπειρου Χριστόδουλου Οικονομίδη.

 

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το 2000 υπήρχε αντιπολίτευση σε εκλογική διαδικασία της ΕΚΑΣΘ, ενώ τα 141 σωματεία από τα 163 που ψήφισαν μαρτυρούν μία μαζική παρουσία των σωματείων της. Πολλά από αυτά απέστειλαν και συγχαρητήριες ανακοινώσεις.

 

Λόρτος: «Μας τιμάει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της κάλπης»

Ο Σάββας Λόρτος αν κουρασμένος δε θα μπορούσε να μην χαμογελάει για την επιτυχή έκβαση των αποτελεσμάτων. Λίγο μετά την επανεκλογή της διοίκησης του μίλησε στη Metrosport για το τελικό αποτέλεσμα. «Είναι μεγάλη τιμή για μας το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. Ευχαριστούμε τα σωματεία για την εμπιστοσύνη τους. Είναι για μας η ψήφος συμβόλαιο ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στις ίδιες αρχές που μας χαρακτηρίζουν τα τελευταία 16 χρόνια.

 

Ισονομία, αξιοπρέπεια, σεβασμός και ορθή οικονομική διαχείριση. Είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και την επόμενη τετραετία, δηλαδή να υπηρετούμε το καλό του μπάσκετ. Σε μια εποχή που η κρίση είναι παντού θέλει συνεργασία και  αξιολόγηση των μέσων που έχουμε για να κάνουμε καλύτερο το μπάσκετ».

 

Όσο για την αντίπαλη παράταξη. «Εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν και θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με την πλευρά του Νίκου Ζεϊμπέκη, ο οποίος και κράτησε μια πολύ σοβαρή στάση μέχρι το τέλος.

 

Κανείς δεν περισσεύει για το μπάσκετ». Οσον αφορά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, το αργοπορημένο της ώρας μετέθεσε κάποια διαδικαστικά για την επομένη, αφού  η κούραση ήταν μεγάλη. Την επόμενη εβδομάδα θα τρέξουν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα και ότι προβλέπεται να γίνει για τη σύνθεση του διοικητικού σχήματος.    

 

Ζεϊμπέκης: «Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν»

O Nίκος Ζεϊμπέκης παρέμεινε και αυτός μέχρι τα ξημερώματα, περιμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα. «Εμείς κάναμε την προσπάθεια μας, από εκεί και πέρα ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν.

 

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι, εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο».  Ο επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης δεν έφτασε στο αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά τόσο ο Χριστόδουλος Οικονομίδης, όσο και ο Σάββας Λόρτος εξήραν την προσωπική του στάση.

 

Μάλιστα, συγχαρητήρια έδωσε στον νικητή των εκλογών της ΕΚΑΣΘ Σάββα Λόρτο η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση του Νίκου Ζεϊμπέκη δείχνοντας έτσι μια ηθική στάση έναντι του αντιπάλου και του αποτελέσματος, η οποία την τιμά.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ή Καλαθοσφαιρική Ανανέωση θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην επανεκλογή της  διοίκησης  του κ.Λόρτου και της εύχεται καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην συνέχεια του έργου της καθώς επίσης να ευχαριστήσει τα 141 σωματεία που παρευρέθησαν σημειώνοντας ρεκόρ για της εκλογές της ΕΚΑΣΘ. Ευχόμαστε αυτή η εκλογική διαδικασία να φέρει μόνο καλό στο μπάσκετ . Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ΜΜΕ για την άψογη αντιμετώπιση τους. Με τιμή, Καλαθοσφαιρική Ανανέωση».

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΨΟΦΟΡΙΑΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ      163

ΨΗΦΙΣΑΝ  141

ΛΕΥΚΟ      1

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  84

ΒΑΜΒΑΚΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      84

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 84

ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 75

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ       47

ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ       89

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ     35

ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ      34

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    20

ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     54

ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 91

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       36

ΛΟΡΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ       96

ΜΑΛΕΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ         22

ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     83

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 90

ΜΠΑΛΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     45

ΜΠΑΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   21

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     29

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     7

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ      22

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 92

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   78

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         82

ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     35

ΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   26

ΤΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ     86

ΤΣΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 87

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   92

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 77, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 31, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 80, ΜΗΛΙΑΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 87, ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 79, ΠΟΥΛΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ 27, ΤΑΛΙΠΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 73, ΧΡΗΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣ 32

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 87, ΜΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 84, ΤΖΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 83.

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

ΤΖΟΥΡΑΣ ΟΘΩΝ 87

X