ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αρέσει ο… Ελληνας Αμπέλ Φερέιρα

Αρέσει ο… Ελληνας Αμπέλ Φερέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στην ελληνική πραγματικότητα

Ελληνικές συνήθειες αρχίζει να αποκτά ο Αμπέλ Φερέιρα και απόδειξη είναι η αναφορά στο γευστικό κουλούρι που βγάζει ο φούρνος που πηγαίνει καθημερινά.

 

Το σημαντικό, όμως, που αφορά και την δουλειά του στον ΠΑΟΚ είναι ότι ήδη έχει μάθει αρκετά πράγματα για το ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται από το πώς προσεγγίζει πλέον τους αγώνες του ο Δικέφαλος.

 

Εκτίθεται λιγότερο αμυντικά και παράλληλα εμφανίζεται διαβασμένος για κάθε αντίπαλο ακόμη και στις λεπτομέρειες. Αυτό είναι κάτι που αρέσει στους ανθρώπους της ομάδας. Διαπιστώνουν στην πράξη πόσο πολύ φιλόδοξος είναι και πόσο πολύ θέλει να πετύχει στον ΠΑΟΚ. Ξέρει ο 40χρονος κόουτς ότι μέσω του Δικεφάλου μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του, γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου δογματικός.

 

Εχει διάθεση να μάθει τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακούει λεπτομέρειες που αφορούν ξεχωριστά κάθε αντίπαλο γιατί θέλει να πετύχει. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στην περιβόητη ισορροπία για την οποία ο νεαρός Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Λαμία. Μετά από 3,5 μήνες, ο Φερέιρα έχει αρχίσει να δίνει πειστικές ενδείξεις ότι είναι ο προπονητής που μπορεί να πάει την ομάδα στο επόμενο στάδιο εξέλιξης.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/10)

X