ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ασέβεια σε Σαλπιγγίδη και Βρύζα

Ασέβεια σε Σαλπιγγίδη και Βρύζα

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την οικονομική αντιδικία που έφερε στα δικαστήρια Σαλπιγγίδη και Βρύζα

Μια οικονομική αντιδικία έφερε στα δικαστήρια δύο πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με μεγάλη ιστορία, προσφορά στον σύλλογο αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μήνυσε τον Ζήση Βρύζα για δανεικά ύψους 65.000 ευρώ. Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης- ο Σαλπιγγίδης έχει προφανώς δίκιο-  είναι λυπηρό όταν τέτοιες διαφορές παίρνουν το δρόμο των δικαστηρίων.

 


Πόσο περισσότερο όταν και οι δύο διαθέτουν ήθος και προσωπικότητα που δεν αμφισβητείται. Ο Σαλπιγγίδης είναι πρότυπο ήθους- ανεξάρτητα αν κάποιοι στον ΠΑΟΚ διαφωνούν, με αφορμή ένα δύο λάθη του, άλλωστε ποιος δεν κάνει λάθη- δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα, ήταν πάντα χαμηλών τόνων, χωρίς εξάρσεις. Ανήκει σ΄ εκείνους τους ποδοσφαιριστές που δεν ξεχώριζαν μόνο με τις επιδόσεις τους μέσα στο γήπεδο, αλλά και με την συμπεριφορά τους έξω από αυτό. Ένα παιδί που ξεκίνησε κάπου από την Πολίχνη για να βρεθεί μετά από σκληρό αγώνα και προσπάθεια στην κορυφή. Ένα παιδί διαμάντι!

 


Ο Βρύζας από την άλλη πλευρά δεν απέχει. Η πορεία του τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην εθνική ομάδα, μέσα στο γήπεδο αλλά και στις θέσεις που υπηρέτησε ξεχώριζε για την συνέπεια σε ξεχωριστές αρχές που στον χώρο του ποδοσφαίρου αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία. Κανένας δεν έχει να πει κακή κουβέντα. Αντίθετα υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ανέδειξαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του.

 


Η ουσία είναι ότι αυτή η υπόθεση θα έπρεπε να διευθετηθεί νωρίτερα, χωρίς να πάρει διαστάσεις και δημοσιότητα. Ίσως θα μπορούσε να την κλείσει και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Όπως γίνεται στις αγαπημένες οικογένειες όταν υπάρχουν στιγμιαίες διαφωνίες. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κλείσει την διαφορά χωρίς παρατράγουδα. Διαθέτει ανθρώπους που θα μπορούσαν να το κάνουν…

 


Είναι σίγουρο ότι κανένας από τους Σαλπιγγίδη και Βρύζα δεν ήθελε να διαρρεύσει αυτή η ιστορία. Απόδειξη ότι ο Σαλπιγγίδης την κρατούσε κρυφή για έξι ολόκληρα χρόνια. Κάποιος όμως μέσα από την ΕΠΟ, για δικούς του λόγους, την σφύριξε προς τα έξω. Με ασέβεια…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (6/6)

X