ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχει θέμα…

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχει θέμα…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον κακό ΠΑΟΚ που έχασε δύο βαθμούς από τον χειρότερο Αρη

Ο κακός ΠΑΟΚ έχασε δυο βαθμούς κόντρα στον χειρότερο Άρη! Θα πείτε … Ε, δεν ήρθε η καταστροφή. Και πέρυσι πάλι, δύο βαθμούς έχασε. Λάθος θα κάνετε. Πέρυσι έχασε μη πολύτιμους βαθμούς. Εφέτος έχασε πολύτιμους. Ως εκ τούτου… Στον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο… Ναι, υπάρχει θέμα!

 


Εξ αρχής του τρέχοντος Πρωταθλήματος υπήρξε αλλά… Οι νίκες το έκρυβαν. Η ισοπαλία το αποκάλυψε. Για να απορούν και να εξίστανται οι φίλοι του «δικέφαλου»: Τι καταλαβαίνουν οι παίκτες; Τι δεν βλέπει ο προπονητής του;

 

Κι εδώ ακριβώς είναι το πρώτο κρίσιμο σταυροδρόμι του ΠΑΟΚ. Εδώ θα μετρήσει η αντίδραση του στο υπάρχον θέμα. Το καθαρό μυαλό κι η ψυχραιμία. Ο γέγονε, γέγονε χθες. Σημασία έχει τι μέλλει γενέσθαι. Η κατάσταση του ΠΑΟΚ αγωνιστική, πνευματική και ψυχολογική προκαλεί πολλούς και σημαντικούς προβληματισμούς.
Αυτή η κατάσταση δεν έπεσε χθες, από τον ουρανό! Προς Θεού, όχι. Αυτή η κατάσταση επικρατεί μετά τους αγώνες με τον Άγιαξ. Φαίνεται σα να έμεινε σε εκείνους ο καλός ΠΑΟΚ. Και μετά από εκείνους να έρχεται ο κακός…

 

Για να μένει αυτός, ο κακός ΠΑΟΚ σε δύο αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ και σε τέσσερεις (έστω με τους τρεις νικηφόρους) δίχως… Ανάκαμψη! Υπάρχει θέμα, σας λέμε.
Τώρα εάν θέλετε, να αναζητηθούν αιτιολογίες για την απώλεια δυο πολύτιμων – δικαιολογίες μην αναζητείτε, δεν υπάρχουν – θα αποδοθούν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίσθηκε ο Άρης. Εδώ λέμε εμείς πως καλώς ή κακώς «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Εάν μάλιστα, ο ΠΑΟΚ δεν περίμενε αυτό τον Άρη… κακό του κεφαλιού του. Αιτιολογίες θα αποδοθούν και στον διαιτητή, ο οποίος συνέργησε στον τρόπο με τον οποίο αγωνίσθηκε ο Άρης. Μήτε ο Άρης πάντως, μήτε ο Σιδηρόπουλος δικαιολογούν την πολλοστή εφέτος κακή εικόνα του ΠΑΟΚ

 

Κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη για την απώλεια των δυο πολύτιμων βαθμών φταίνει όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ. Από την… χάρτινη άμυνα του. Το… λουμπάγκο στη μέση του. Και την αφλογιστία στην επίθεση.

 

Όσο για τον Αμπέλ Φερέιρα; Εντάξει επέλεξε εξ αρχής τον κατά κανόνα ντεφορμέ εφέτος Ζαμπά αντί του Λημνιού. Πως και γιατί του ήρθε όμως, στην αντικατάσταση του Πέλκα, να παίξει με τον Ζαμπά στη θέση του; Εκτέθηκε (και) με αυτές τις επιλογές του ο Πορτογάλος προπονητής!
Και πότε – λέει ο κόσμος του ΠΑΟΚ - θα διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα; Στο 0-1 εκτέθηκε πάλι, η εφετινή… αχίλλειος πτέρνα. Πνίγηκε σε μία κουταλιά νερό ξανά, μανά. Και σε μίας… ώρας φάση με τους επιθετικούς του ο Άρης έκανε το 1-2. Μία φάση στην οποία οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ ήταν ωσεί παρόντες.

 

Για να λέμε και του… στραβού χθες, ΠΑΟΚ το δίκιο: Ο ΠΑΟΚ αρνείται να ηττηθεί. Είναι αρετή αυτή αλλά… Δεν φθάνει για κατάκτηση τίτλων. Χρειάζεται κι η άλλη αρετή. Να αρνείται, να μην κερδίσει!

 

Περί τούτου δεν είναι δικαιολογία και το δοκάρι του Σφιντέρσκι. Δεν είναι κι η έξοδος του Πέλκα. Ως εκ τούτου εμείς επιμένουμε… Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχει θέμα!

 

Κι έχει σημασία, το τονίζουμε, πως θα το διαχειριστούν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ. Κυρίως όμως, προπονητές και παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους δια έργων. Κουράζουν, να το πράττουν δια λόγων. Όχι άλλο …κάρβουνο, λοιπόν!

 


Ο ΠΑΟΚ τώρα θέλει, καθαρό μυαλό. Ψυχραιμία, σταθερότητα και σοβαρότητα. Κι έχει δρόμο το Πρωτάθλημα. Και θέλει τρόπο…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (23/9)

X