ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν (θα) το ήθελε… ούτε ο Θεός

Δεν (θα) το ήθελε… ούτε ο Θεός

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που αποδόθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο «Κλ.Βικελίδης»

Αν υπάρχει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, τότε βρήκε την απόλυτη εφαρμογή της (χθες) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι τοποθετήσεις του προπονητή του ΟΦΗ, Χαΐμέ Βέρα, μάλλον ήταν ενδεικτικές της αλήθειας του συγκεκριμένου αγώνα, ανεξαρτήτως της δρομολόγησης της ανατροπής στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα.

 

Η ουσία δεν είναι μόνο το ότι ο Αρης κέρδισε και οδεύει πλέον προς την κατάσταση της 4ης θέσης ούτως ώστε να μην ασχοληθεί με το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά ότι αυτή η ομάδα έχει καλλιεργήσει το αίσθημα της εμπιστοσύνης σε όλους όσοι βρέθηκαν και χθες στις κερκίδες. Η αίσθηση αυτών των 15.000 φιλάθλων ότι όλα θα αλλάξουν γιατί αυτό… δίνει το παιχνίδι, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή. Το αισθάνεσαι και το κυριότερο είναι ότι το νιώθει η ίδια η ομάδα, όπως παραδέχθηκε χθες ο Σάββας Παντελίδης.

 


Ο Αρης εμπνέει εμπιστοσύνη με τον αγωνιστικό χαρακτήρα του, με τον τρόπο λειτουργίας του στο γήπεδο, τη μεθοδολογία αναζήτησης τερμάτων, τη συμπεριφορά του ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι φεύγει από τα όρια που ο ίδιος έχει θέσει. Αυτό έγινε χθες. Από το γκολ του ΟΦΗ έπειτα από μια τρομερή ενέργεια των Κρητικών, το χαμένο πέναλτι του Ματέο Γκαρσία, αλλά και την πληθώρα ευκαιριών που χάθηκαν.

 

Η σοβαρή ομάδα είναι αυτή που δεν εγκαταλείπει, αλλά επιμένει. Σοβαρή ομάδα είναι αυτή που μετά την ανατροπή (2-1) δεν κλείνεται στην άμυνά της αλλά αξιοποιεί το μομέντουμ και στοχεύει στη χαριστική βολή. Αυτό έκανε επίσης. Η σοβαρή ομάδα, τέλος, είναι αυτή που έχει… κοντή μνήμη και την ικανότητα διαχείρισης συναισθημάτων. Δίχως υπέρμετρο ενθουσιασμό, αλλά όχι κι έντονη απογοήτευση.

 

Το σημείωσα και στο παρελθόν, το μοναδικό κακό στην όλη ιστορία είναι ότι τελειώνει το Πρωτάθλημα κι έτσι θα παραμείνει ως ερωτηματικό, το τι θα μπορούσε να πετύχει αυτή η ομάδα, αν ήταν όλοι μαζί από την αρχή και με τη σωστή κατεύθυνση από έναν προπονητή όπως ο Σάββας Παντελίδης.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (1/4)

X