ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δεν τζογάρει, θέλει αλλαγή σκηνικού

Δεν τζογάρει, θέλει αλλαγή σκηνικού

Ο ΠΑΟΚ κάλλιστα μπορεί να βγει ευνοημένος από αυτή την πρωτοβουλία. Αρκεί, να αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια από τους φιλάθλους του

Είναι ξεκάθαρο πως οι ομάδες της Superleague έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία την τελευταία τριετία. Παρά την κρίση που επικρατεί, παρά τα μειωμένα τηλεοπτικά συμβόλαια, εάν είχαν μία κοινή στρατηγική, εάν είχαν ένα κοινό στόχο, θα μπορούσαν σήμερα, να εισπράξουν πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν ήδη ή από αυτά που προβλέπεται να πάρουν. Αυτή, κατά την άποψή μου, είναι η ουσία του τηλεοπτικού θέματος, στο οποίο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πρωτοπορεί ο ΠΑΟΚ.

 

Το ανέφερε όσο πιο εύλογα γίνεται, ο αντιπρόεδρος του Δικεφάλου Χρυσόστομος Γκαγκάτσης στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας. Οι μεγάλοι του Λεκανοπεδίου ευνοήθηκαν, άσκησαν πιέσεις για να μην εισπράξει ο ΠΑΟΚ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο τα χρήματα που του αναλογούν, σύμφωνα με το brand name που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, άφησαν τους μικρομεσαίους στην μοίρα τους. Αρκεί να δείτε τι ποσά εισπράττουν οι ομάδες σήμερα για να αντιληφθείτε του λόγου το αληθές.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν τζογάρει, με την απόφαση του μεγαλομετόχου του (που έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του) να επιλέξει την ψηφιακή πλατφόρμα του, για την μετάδοση του πρώτου εντός έδρας παιχνιδιού στο Πρωτάθλημα. Επιχειρεί και θέλει να αλλάξει το τηλεοπτικό σκηνικό.

 

Ο ΠΑΟΚ κάλλιστα μπορεί να βγει ευνοημένος από αυτή την πρωτοβουλία. Αρκεί, να αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια από τους φιλάθλους του, να στηριχθεί εμπράκτως αυτό το χρονικό διάστημα, για να στείλει τα δυναμικά του μηνύματα, σε όλη την επικράτεια.

 

Ένα από τα μηνύματα που ήδη έστειλε, είναι η πώληση 22.145 καρτών διαρκείας. Πρόκειται για έναν αριθμό που δεν “έπιασε” καμία άλλη ομάδα. Εχει ένα ισχυρό ρόστερ, με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα. Διαθέτει μία δυναμική που επί δεκαετίες φθονούν οι αντίπαλοί του. Αυτή η δυναμική πηγάζει από την στήριξη των φιλάθλων του.

 

Τώρα πάει να κάνει το μεγάλο επόμενο βήμα. Βασική προϋπόθεση για να πετύχει, είναι αφενός η ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και αφετέρου η τεχνολογική υποστήριξη που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να στηρίξει στο άμεσο μέλλον, αυτή την προσπάθεια.

 

Στην Αθήνα, ήδη φαίνεται από τις αντιδράσεις των “εξαπτέρυγων” πως σάστισαν από την κίνηση του ΠΑΟΚ. Δεν το περίμεναν, τους ήρθε “νταμπλάς”. Για να κερδίσει οφέλη ο σύλλογος θα πρέπει να τρέξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις που ανέφερα.

 

Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία, πως η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγάλη και θα διαμορφωθεί ένα νέο σκηνικό που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές εξελίξεις στο μέλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός, το δείχνει με τις πράξεις του (και όχι στη θεωρία), δεν τζογάρει, θέλει όμως αλλαγή σκηνικού στα τηλεοπτικά. Και εφόσον πετύχει, ύστερα να δούμε ποιος και ποιοί θα αντέξουν…

X