ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δέος μόνο για τον Κρόιφ

Δέος μόνο για τον Κρόιφ

Ο Γιώργος Ζαϊρης αρθρογραφεί για την τρίτη φορά που θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αγιαξ και τον σεβασμό μόνο για τον Κρόιφ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο Αμστερνταμ για να αγωνιστεί για τρίτη φορά με τον Αγιαξ. Τις δυο προηγούμενες φορές πήρε αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε στην Τούμπα.

 

Πλέον και μετά το 2-2, ο Δικέφαλος δεν αρκείται στο 1-1 (αποτέλεσμα που είχε φέρει τις δυο προηγούμενες φορές) αλλά ουσιαστικά ψάχνει τη νίκη. Είναι ξεκάθαρο πως μπαίνοντας στο γήπεδο και στους εσωτερικούς του χώρους, νιώθεις ένα δέος. Γιατί παντού βλέπεις προσωπογραφίες του τεράστιου Κρόιφ, είτε σε αγάλματα, είτε σε ψηφιδωτά είτε σε φωτογραφίες. Αυτό σου προκαλεί ένα δέος. Αυτό το δέος ας το νιώσει σήμερα η ομάδα αλλά μέχρι εκεί.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί τον Αγιαξ και πρέπει να ψάξει εκείνο το μαγικό εικοσάλεπτο της Τούμπας σε πρώτη φάση αφού το ζητούμενο είναι να σκοράρει πρώτος. Χώρους θα βρει ο ΠΑΟΚ να το κάνει αφού όπως ξεκαθάρισε χθες ο Τεν Χαγκ, η ομάδα του δεν θα περιμένει τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος λοιπόν είναι έτοιμος για ένα σφυροκόπημα από τον Αγιαξ που γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να προηγηθεί. Αυτόματα κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει το τέλειο παιχνίδι αμυντικά.

 

Και μια φορά, Τρίτη και 13 ας είναι η τυχερή μέρα του ΠΑΟΚ. Ας βάλει κι αυτός γκολ από καραμπόλα. Αλλά φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι αφελής να στηριχθεί στην εύνοια της τύχης. Η τύχη είναι με τους δυνατούς και επομένως αύριο ο δυνατός ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει. Δεν φοβάται, σέβεται αλλά γνωρίζει πως αυτό το ματς θα κάνει όλη την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα πάνω του.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (13/8)

X