ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εδώ είναι Μακεδονία. Δεν είναι παίξε, γέλασε…

Εδώ είναι Μακεδονία. Δεν είναι παίξε, γέλασε…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την αντίδραση της Μακεδονίας στην εθνική ήττα αλλά και τη μεταγραφική ρευστότητα

Συγχωρείστε μας πάλι, το ξέσπασμα. Μία ακόμη κατάθεση ψυχής! Ναι, αθλητική εφημερίδα είναι η «Μ». Είναι συνάμα μετερίζι ελληνισμού. Είναι έπαλξη της Μακεδονίας. Είναι μαχόμενη με δόρατα τις γραφίδες της κι ασπίδα τους αναγνώστες της. Ήταν σημαιοφόρος στην αντίδραση για να αποφευχθεί η εθνική ήττα, η Συμφωνία των Πρεσπών. Ναι επίσης, κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας της σήμερα αλλά…. Αγιοι να είστε, κολάζεστε με όσα ακούτε και βλέπετε για τα εθνικά θέματα. Για πολιτικά, για κομματικά δηλαδή… Καρφί δε μας καίγεται. Τούτο επειδή πολιτικοί και κόμματα δεκάρα δεν δίνουν για εμάς!

 

 

Οφείλουμε βέβαια, πριν το ξέσπασμα μία αναφορά στην αθλητική επικαιρότητα. Και δη στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ…
Ο Αμπέλ Φερέιρα δε μας έκανε τη χάρη – που λέει ο λόγος - για… ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Θεωρούσαμε πως θα επέλεγε τους 20-21 παίκτες για την δεύτερη φάση της προετοιμασίας. Φρονίμως σκεπτόμενος – λέμε εμείς – δεν το έπραξε. Καταγράφεται μεταγραφική ρευστότητα, βλέπετε. Ως εκ τούτου ο Πορτογάλος προπονητής – με ένα ακόμη δείγμα σοβαρότητας του – προτίμησε, να έχει περισσότερους παίκτες για κάθε ενδεχόμενο.

 

 

Είναι πάντως, ιδιαίτερα θετικό στοιχείο η τουλάχιστον, αγαστή συνεργασία επί ίσοις όροις του Αμπέλ Φερέιρα με τον Μάριο Μπράνκο. Είναι γεγονός το οποίο ωφελεί σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Το ένα χέρι του ενός Πορτογάλου νίβει το άλλο του άλλου και τα τέσσερα νίβουν τα πρόσωπα του «δικέφαλου». Ιδανική περίπτωση!

 

 

ΥΓ 1: Αδιόρθωτοι οι της τέως (συγ)Κυβέρνησης! Διαρρηγνύουν ντεμέκ τα ιμάτια τους επειδή η νυν Κυβέρνηση – λένε - δεν πετά στο καλάθι των άχρηστων την (βαριά επιζήμια για τον τόπο μας λέμε εμείς) Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε τέτοιες Συμφωνίες με υπογραφές Κρατών και με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ. Το γνωρίζουν καλά. Το έμαθαν όταν το έπαθαν καθώς οι αγορές δε χόρεψαν όταν η (συγ)Κυβέρνηση έπαιξε τον ζουρνά της. Αντίθετα…

 

ΥΓ 2: Φυσικά κι έχει κάποια θετικά στοιχεία αυτή η επαίσχυντη Συμφωνία. Αυτά ήταν το εμφανές τυράκι στην αφανή… φάκα! Πέραν των τυχόν (;) ανταποδοτικών για την ψήφιση της ερήμην του ελληνικού λαού! Τα αρνητικά πάντως, στερούν από την Ελλάδα ιστορικά εθνικά δικαιώματα.

 

ΥΓ 3: Φυσικά, είναι δικαίωμα (αναφαίρετο) του πολιτικού Γιώργου Μαυρωτά, να ψηφίσει την εθνικά απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι υποχρέωση του όμως, να μην προκαλεί με την επιλογή του όπως αδίστακτα έπραξε φιλοξενούμενος της βροντερής φωνής της Θεσσαλονίκης στα ερτζιανά, του Metropolis 95,5 …

 

ΥΓ 4 : Ακουγε, τι έλεγε ο νέος ΓΓΑ; Μήτε λίγο, μήτε πολύ είπε πως εκπροσωπεί το κομμάτι της ΝΔ το οποίο ψήφισε την απαράδεκτη εθνικά Συμφωνία των Πρεσπών! Ο πολιτικός Γιώργος Μαυρωτάς δεν ακούει μάλλον, τι λέει!

 

ΥΓ 5: Φυσικά κι η ψήφιση της αντεθνικής Συμφωνίας δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής για δημόσια θέση. Ναι αλλά… Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον νέο ΓΓΑ για σεβασμό – δια σιωπής του – σε γνήσιους Μακεδόνες οι οποίοι ιστορικά δεν μπορεί να μην είναι Έλληνες. Επιδεικνύει πάντως, πρωτοφανή ασέβεια αυτός ο οποίος με την υπογραφή του κατέστησε Μακεδόνες… Σλάβους κι Αλβανούς, τουλάχιστον.

 

ΥΓ 6: Παρεμπιπτόντως, ο εκ Καβάλας ΥΜΑΘ Νίκος Παναγιωτόπουλος γιατί σιωπά άραγε ενώ τού προσάπτουν δημόσια κι ευθέως …κυβίστηση στο Σκοπιανό; Το θέμα είναι σοβαρό. Η σιωπή του το κάνει σοβαρότερο. Έχει υποχρέωση στους ψηφοφόρους του, να μιλήσει επιτέλους…

 

ΥΓ 7: Φυσικά, η νυν Κυβέρνηση ουδεμία δέσμευση για να κάνει κουρελόχαρτο την κατάπτυστη Συμφωνία ανέλαβε. Δε θα …γονατίσει όμως, μπροστά της. Δεσμεύθηκε πως αντίθετα, θα ορθώσει το ανάστημα της. Για να δούμε, τι θα δούμε.

 

ΥΓ 8: Εδώ είναι Μακεδονία! Δεν είναι παίξε, γέλασε…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/7)

X