ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εκτός εθνικής και οι δύο

Εκτός εθνικής και οι δύο

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την δημόσια αντιπαράθεση του αρχηγού της Εθνικής με τον ομοσπονδιακό τεχνικό

Όλα τα είχε το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο το μόνο που του έλειπε ήταν η δημόσια αντιπαράθεση του αρχηγού Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Άγγελο Αναστασιάδη. «Πρέπει να υπάρξουν και θα υπάρξουν εξελίξεις. Η ομάδα δεν αξίζει να πάει στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος…» είπε ο Παπασταθόπουλος και έριξε το γάντι.

 


Ο Άγγελος το σήκωσε- αντιλήφθηκε ότι οι … εξελίξεις του Παπασταθόπουλου φωτογράφιζαν την αποπομπή του μετά την ήττα από την Αρμενία- και το ξεκαθάρισε: «Τι είναι αυτά που λέει ο κύριος Παπασταθόπουλος. Αν δεν πιστεύει στην πρόκριση να μείνει εκτός ομάδας…» ήταν τα λόγια του και στην ουσία έθεσε εκτός ομάδας τον αρχηγό και μαζί την παρέα των Τοροσίδη, Μανωλά και λοιπών (Μήτρογλου, Σάμαρης…).

 

Τα πράγματα είναι απλά. Ευθύνες βαραίνουν και τους δυο. Διαφορετικές αλλά υπαρκτές. Ο Παπασταθόπουλος μπερδεύτηκε. Στην εθνική βρίσκεται για να παίζει ποδόσφαιρο. Όχι για να κάνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ ούτε τον άνθρωπο που προσλαμβάνει η απολύει προπονητές. Αν ο προπονητής είναι καλός ή κακός η απόφαση ανήκει στον Γραμμένο. Εκείνος θα τρέξει ή θα παγώσει τις εξελίξεις. Η παρέμβαση του αρχηγού είναι επιεικώς απαράδεκτη. Στην ουσία βρίσκει και τα κάνει. Βλέπει ότι η εθνική είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και κινείται αρμοδίως… Γιατί δεν κάνει τα ίδια και στην Άρσεναλ; Γιατί εκεί δεν καταφέρθηκε εναντίον του Έμερι μετά την απώλεια του Europa League;

 

Πάμε τώρα στον Άγγελο. Προπονητικά εγκλήματα κατά συρροή βαρύνουν την παρουσία του στην εθνική. Όπου και να τον ακουμπήσεις ματώνεις. Τελευταίο παράδειγμα ο εξοστρακισμός του Μπάρκα από την αποστολή με την Αρμενία. Κόντρα στην Ιταλία τον είχε βασικό. Προχθές τον εξαφάνισε. Άλλαξε τρεις τερματοφύλακες σε τρία παιχνίδια! Πειραματίζεται σε επίσημα παιχνίδια, απόρροια της προχειρότητας που τον χαρακτηρίζει. Οι επιλογές του για γέλια και για κλάματα μαζί.

 

Δυστυχώς μετά την κόντρα πρώτα ο Παπασταθόπουλος και μετά ο Άγγελος δεν μπορούν να έχουν μέλλον στην εθνική. Ο πρώτος για την αντιεπαγγελματική παρέμβαση του. Ο δεύτερος για την έλλειψη προοπτικής…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (13/6)

X