ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ένας τίτλος για το Λεωνίδα

Ένας τίτλος για το Λεωνίδα

Ο Νίκος Κουλιανός αναλύει τα παιχνίδια του κουπονιού και δίνει τα προγνωστικά του

Η δύναµη της έδρας είναι αυτή άλλωστε που σχεδόν όλες οι στοιχηµατικές εταιρίες του κόσµου δίνουν ακλόνητο φαβορί την παρέα του Φιρµίνιο και του Γκαµπριέλ Ζεσούς.

 

Η δεδοµένη απουσία του Νεϊµάρ, για τους περισσότερους ήταν θετικό γεγονός, ωστόσο αν θέλουµε να το αποµονώσουµε καθαρά στο χορτάρι θεωρώ ότι είναι απώλεια και µάλιστα µεγάλη.

 

∆εύτερο φαβορί είναι η Αργεντινή. Η απόδοση για τους «γκαούτσος» αγγίζει τα 5 φράγκα και θεωρώ ότι είναι µια λογική επιλογή. Ο Λέο Μέσι θα ψάξει µε τρέλα τον τίτλο που του λείπει τόσο πολύ και τα δεδοµένα αυτή την φορά είναι εξαιρετικά.

 

Υπάρχει καλό κλίµα στην οµάδα καθώς ο Σκαλόνι έχει βρει ισορροπία εντός και εκτός αποδυτηρίων. ∆υνατά αουτσάιντερ µε πραγµατικά καλές οµάδες που αν βρουν ρυθµό είναι ικανές να φτάσουν µέχρι τέλους θεωρώ ότι είναι η Ουρουγουάη και κυρίως η εξαιρετική Κολοµβία. Η πρώην πρωταθλήτρια Αµερικής, Χιλή θεωρώ ότι δύσκολα θα επαναλάβει τον θρίαµβο των ΗΠΑ.

 

Η διοργάνωση για πρώτη φορά έχει µια µεγάλη ιδιοµορφία. Εκτός από τις 10 οµάδες της Λατινικής Αµερικής για πρώτη φορά έχουµε και …καλεσµένους στο τουρνουά, καθώς συµµετέχουν το Κατάρ και η Ιαπωνία. Θεωρητικά το Κατάρ αναµένεται αν είναι και ο αδύναµος κρίκος της διοργάνωσης.

 

Πάµε και στον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά. Έχουµε τρεις οµίλους από 4 οµάδες, όπου και προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όµιλο και οι δύο καλύτεροι τρίτοι για να συµπληρωθεί η οχτάδα, που θα συµπληρώσει τα 4 νοκ αουτ παιχνίδια, στα προηµιτελικά. Εδώ αξίζει να τονίσουµε ότι στην φάση των 8, όπου έχουµε νοκ άουτ µατς, δεν έχουµε παράταση αλλά απευθείας πέναλτι. Κάτι που δεν ισχύει στην ηµιτελική φάση αλλά και στον τελικό!

 

Αξίζει να τονίσουµε επίσης ότι σε περίπτωση ισοβαθµίας στους οµίλους, πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερµάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση.

 

Τα γήπεδα της Βραζιλίας λοιπόν αναµένεται να πάρουν... φωτιά από τις 15 Ιούνη µέχρι και τις 7 Ιουλίου, όπου το «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσει το τελικό.

 

Ο µικρός τελικός θα γίνει µια µέρα νωρίτερα στο Σάο Πάολο. Όλοι εµείς οι λάτρεις του Λάτιν ποδοσφαίρου µπορούµε να είµαστε καθηλωµένοι τα βράδια µετά τις 10 και µέχρι τα…ξηµερώµατα µε 2 και 3 µατς την ηµέρα στην ΕΡΤ, που έχει πάρει και τα δικαιώµατα. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι ελπίζοντας ότι ο Λέο και η παρέα του θα µας δικαιώσουν και στοιχηµατικά.

 

Πάμε και στα δια ταύτα

 

Κατάκτηση 

Αργεντινή

 

Πρώτος σκόρερ 

Μέσι

 

Καλό βιολί...

X