ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ενινγκ φέρνει τη συλλογικότητα στον Αρη

Ο Ενινγκ φέρνει τη συλλογικότητα στον Αρη

Η βελτίωση στην άμυνα κόντρα στην Ξάνθη ήταν προϊόν συνολικής δουλειάς-Ποιες οι προθέσεις του Γερμανού για το επιθετικό κομμάτι

Οταν τα… βασικά, γίνονται σωστά, τότε οι “επαγγελματικές” νίκες γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας. Κι αυτό συνέβη στην Ξάνθη. Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερη διάθεση, ο Μίκεαλ Ενινγκ έδωσε ισορροπία στην άμυνα και, από εδώ και στο εξής, θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και στη μεσοεπιθετική λειτουργία. Προσωπικό στοίχημα του Γερμανού να φέρει τη συλλογικότητα σε κάθε κομμάτι του γηπέδου.


Ακόμη και τα “απλά” δεν είναι, πολλές φορές τυχαία. Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν συγκροτημένοι, όσον αφορά τα αμυντικά τους καθήκοντα, έτρεξαν περισσότερο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ περισσότεροι ήταν και οι παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην άμυνα. Αν δει κανείς το παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων”, θα διαπιστώσει πως σημαντική συνεισφορά στα τρεξίματα, στο χορτάρι του γηπέδου των Πηγαδίων, είχαν μεσοεπιθετικοί.

 

Οπως για παράδειγμα ο Ντιγκινί και ο Φετφατζίδης. Αμφότεροι, όχι μόνο επέστρεφαν στην άμυνα, αλλά έκαναν και μαρκαρίσματα, βοηθώντας στην ανασταλτική λειτουργία. Ειδικά, ο Γάλλος, υπήρχαν διαστήματα, κατά τα οποία δεν σταματούσε να τρέχει. Παράλληλα, ο Αρης πήρε άμυνες από τους Σάσα και Ματίγια, οι οποίοι κάλυψαν χώρους και έδωσαν σημαντικές βοήθειες και στους ακραίους οπισθοφύλακες (Σούντγκρεν και Κόρχουτ), οι οποίοι έχασαν κάποια από τα μαρκαρίσματα των αντίπαλων μέσων.

 


Ανάλογη νοοτροπία και μπροστά

 


Οσον αφορά το μεσοεπιθετικό σκέλος, ο Αρης έχει σαφή περιθώρια βελτίωσης. Απέναντι στην Ξάνθη, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν τουλάχιστον έξι με επτά ευκαιρίες να γίνουν πιο ομαδικοί και να φτάσουν σε τελικές με μεγαλύτερες αξιώσεις.

 

Ωστόσο επικράτησαν οι ατομικές ενέργειες, οι οποίες δεν κατέληξαν… πουθενά. Γι’ αυτό ο Ενινγκ, στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι οι παίκτες του πρέπει να τελειώνουν νωρίτερα τα ματς. Σταδιακά, θα γίνει κι αυτό. Ο ίδιος, ως θιασώτης του επιθετικού παιχνιδιού, μπορεί να μεταδώσει τη νοοτροπία της ομαδικότητας. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η αρμονία μεταξύ άμυνας, κέντρου και επίθεσης θα είναι ουσιαστική και θα αποφέρει βαθμούς.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/10)

 

 

X