ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι επιθυμίες του κ. Παντελίδη και η προστιθέμενη αξία

Οι επιθυμίες του κ. Παντελίδη και η προστιθέμενη αξία

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την επιθυμία του Παντελίδη για ανταγωνιστική εικόνα της ομάδας του Αρη τη νέα περίοδο

Ο Σάββας Παντελίδης στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου που έκανε μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Εκείνα που κατά τη γνώμη μου είχαν περισσότερη αξία ήταν οι δηλώσεις του για το κλίμα των αποδυτηρίων και η επιθυμία του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τη νέα περίοδο.

 


“Το τι λέει ένας προπονητής έχει μικρή σχέση με το τι κάνουν οι παίκτες όταν μένουν μόνοι τους. Για μεγάλο διάστημα δεν είχαμε καλά αποδυτήρια. Κι αυτό είναι κομμάτι που θέλει βελτίωση” δήλωσε σε μία αποστροφή του λόγου του ο προπονητής του Αρη, αφήνοντας εμμέσως να φανεί ότι υπήρχαν προβλήματα στα αποδυτήρια του “Κλ. Βικελίδης”.

 

 

Αυτά όμως λύθηκαν στον β’ γύρο και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που έγιναν η ομάδα κατάφερε να καταλάβει την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
To δεύτερο σημαντικό που είπε ο κ. Παντελίδης είχε να κάνει με τον αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας: “Θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο μεγάλης έντασης, η ομάδα να πιέζει ψηλά, να μπορεί να πνίξει τον αντίπαλο και να αναγκάζει τον αντίπαλο να μην αντέχει στην πίεση». Στοιχεία τα οποία βελτίωση ο Αρης στον β’ γύρο του προηγούμενου Πρωταθλήματος, αλλά έδειξε σε αρκετά παιχνίδια ότι στο κομμάτι αυτό θέλει αρκετή δουλειά ακόμη.

 

Μ’ αυτά τα δεδομένα το ζήτημα που μπαίνει για τις μεταγραφές που θα κάνει ο Αρης- προφανώς είναι και απαίτηση του προπονητή- πέρα από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών θα πρέπει να μην αποτελούν παραφωνία στο κλίμα της ομάδας.

 

Η λογική λέει ότι η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής θα σεβαστούν την επιθυμία του προπονητή και θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αποτελέσουν χρήσιμα “εργαλεία” στα χέρια του κ. Παντελίδη κι όχι βαρίδια στη λειτουργία της ομάδας.
Μέχρι στιγμής πάντως ακολουθείτε αυτή η… “γραμμή”. Αποκτήθηκαν παίκτες που διαθέτουν ταλέντο και δεν συνοδεύονται από αρνητικά γεγονότα. Οπότε μεγαλώνει ο βαθμός των πιθανοτήτων ο νέος Αρης να έχει προστιθέμενη αξία σε σχέση με το ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς.


FOCUS

Η άφιξη του κ. Θανάση Παπαδόπουλου στην Ελλάδα δεν είναι σίγουρο ότι θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις για την ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έχει “κλειδωμένες” λύσεις. Απλώς φαντασιώνεται κάποιες οι οποίες έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (6/6)

 

 

 

 

 

FOCUS

X