ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ετοιμη να σκάσει η «φούσκα» της S.L. 2 μετά το «γύρισμα» της ΕΡΤ

Ετοιμη να σκάσει η «φούσκα» της S.L. 2 μετά το «γύρισμα» της ΕΡΤ

Η «φούσκα» έσκασε και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Ποιο είναι το επιμύθιο;

Aρχικώς κυκλοφορούσε ως φήμη, μετά όμως από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Super League 2 με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Δρόσο (πριν από τις εκλογές) και την αλλαγή της κυβέρνησης, η ανησυχία των ομάδων μεγάλωσε και το τοπίο έγινε περισσότερο ομιχλώδες. Στην ουσία η «φούσκα» έσκασε και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Ποιο είναι το επιμύθιο; Οτι στα ταμεία της ΕΡΤ δεν υπάρχουν χρήματα για την υπό σύσταση κατηγορία, καθώς δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη κωδικού για την εκταμίευση του προαναγγελθέντος ποσού. Κατόπιν αυτού, το προσεχές πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα.

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ μετά την αστοχία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να προκρίνει την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων χωρίς να έχει εξασφαλίσει τους πόρους για τη Super League 2 οι ομάδες βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό. Ολες εκείνες οι οποίες έπαιξαν τα ρέστα τους προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία ποντάροντας στο «μαξιλάρι» των χρημάτων της τηλεόρασης, τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα της δεύτερης τη τάξη επαγγελματικής κατηγορίας.

 

Κι είναι μία από τις λίγες φορές που οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League 2 έχουν δίκαιο να φωνάζουν. Παρότι πρόκειται για ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα με πολλές αμαρτωλές ιστορίες στοιχηματισμού, από τη στιγμή που έγινε αναδιάρθρωση θα πρέπει να τηρηθεί όλο το προβλεπόμενο πλαίσιο της. Αλλωστε η αναδιάρθρωση και το bonus από το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν ήταν μία χαριστική πράξη προς τις ΠΑΕ, αλλά μία προσπάθεια εξυγίανσης της διοργάνωσης καθώς προβλέπονται σημαντικές ρήτρες για τις ομάδες που θα συλλαμβάνονται να παρανομούν.

 

Το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Οι ομάδες προφανώς θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν τα μπάτζετ που είχαν σχεδιάσει, κι όσες δεν έχουν ιδιοκτήτες που θα μπορούν να «τρέξουν» τις προκαταβολές των μεταγραφών θα πρέπει να περιμένουν την εξέλιξη με την ΕΡΤ. Πότε μπορεί να υπάρξει αυτή; Αγνωστο μέχρι στιγμής τι τελικώς θα γίνει, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της εσωτερικής έκθεσης που στάλθηκε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, πριν από τις εκλογές, η οποία αναφέρει για τη Super League 2: «Η βάση διαπραγμάτευσης πρέπει να ξεκινά από μείωση των ποσών που προβλέπει το προσύμφωνο κατά 80% ή να συνδεθεί με ποσά που να αντιστοιχούν στα πωληθέντα εισιτήρια (π.χ. 5 ανά εισιτήριο)».

 

Αν η νέα κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας θα βιώσουν την ίδια περιπέτεια που βίωσαν και πέρυσι την ίδια εποχή και το αποτύπωμα αυτής της ανωμαλίας θα φανεί πάνω στην ποιότητα του νέου πρωταθλήματος.

 

focus

 

Ο κ. Γιάννης Μπύρος βρίσκεται μπροστά σ’ ένα τεράστιο δίλημμα: Αν θα πρέπει να δώσει τη Δόξα Δράμας σε αμφιβόλου ποιότητας αγοραστή ή αν θα πρέπει να «τραβήξει» την πρίζα και να προχωρήσει στην διάλυση της ΠΑΕ. Το πιθανότερο πάντως είναι ο κ. Μπύρος να παραμείνει και η Δόξα να «τρέξει» με χαμηλό μπάτζετ, έχοντας ενισχυμένο άλλοθι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X