ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ετσι όπως το πάνε, κινδυνεύουμε με τσουνάμι στο ποδόσφαιρο

Ετσι όπως το πάνε, κινδυνεύουμε με τσουνάμι στο ποδόσφαιρο

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πορεύεται στη θολούρα. Και αυτό συμβαίνει επειδή η Πολιτεία δεν ξεδιαλύνει αυτή τη θολούρα

Αυτή η ιστορία με τον καθένα να λέει ό,τι θέλει, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Δεν οδηγεί πουθενά, είναι αδιέξοδο... 'Η θα την ελέγξει η Πολιτεία αυτή την κατάσταση, ή θα την δει κάποια στιγμή να γίνεται τσουνάμι και να μας παίρνει όλους και να μας σηκώνει.

 

Ζούμε σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε μια απίστευτη για τα δεδομένα της οικονομική κρίση την τελευταία δεκαετία κι αντί να βάζουμε ορισμένα πράγματα σε μια τάξη, τα αφήνουμε να γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα.

 

Ενα απ' αυτά είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να βγαίνει και να πετάει λάσπη, να προσβάλει, να συκοφαντεί και να μην έχει κανένα κόστος. Είτε αποδειχτούν αυτά που “καταγγέλει”, είτε δεν αποδειχτούν ποτέ.

 

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πορεύεται στη θολούρα. Και αυτό συμβαίνει επειδή η Πολιτεία είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ξεδιαλύνει αυτή τη θολούρα.

 

Ακούγονται απίστευτα πράγματα. Ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Παρόλα αυτά, τίποτε από αυτά που ακούγεται δεν διερευνάται σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα, να μάθουμε αν ισχύουν ή δεν ισχύουν αυτά που λέγονται.

 

Οι οπαδοί διχάζονται, φανατίζονται, είναι πιο εύκολο να γίνουν βίαιοι και να έχουν συμμετοχή σε επεισόδια, όλοι αμφιβάλλουν για όλα.

 

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί, ασφαλώς, με την ανοχή της Πολιτείας και εξαιτίας της αδυναμίας των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, τα οποία άγονται και φέρονται ανάλογα με το ποιος από τους ισχυρούς έχει τον τρόπο να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή.

 

Ομως, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον παραλογισμό. Οφείλει η Πολιτεία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να λάβει μέτρα, να παρέμβει αποφασιστικά, να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του κράτους.

 

Πρέπει όποιος συκοφαντεί τον αντίπαλό του μόνο για δημιουργία εντυπώσεων, να έχει συνέπειες. Αν πάλι κάποιος έχει ατράνταχτα στοιχεία ότι ο αντίπαλός του παρανομεί, να τα χρησιμοποιεί για να τον καθίσει στο σκαμνί.

 

Ολα αυτά, ωστόσο, και δεν θα κουραστώ να το λέω, απαιτούν μια Πολιτεία που δεν θα είναι θεατής , μια ομοσπονδία και μια λίγκα που δεν θα φοβούνται και την σκιά τους. Για να τελειώσουν όλα αυτά, πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να αποδείξουν αυτοί που διοικούν στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο αλλά και πολλά πολιτικά πρόσωπα, ότι δεν είναι υπάλληλοι, όπως πιστεύει ο κόσμος, των ισχυρών...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X