ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιατί είναι ευοίωνα τα πρώτα σημάδια του Φερέιρα

Γιατί είναι ευοίωνα τα πρώτα σημάδια του Φερέιρα

Τελικά, ποιος άνοιξε τα χαρτιά του προχθές; Ο προπονητής στην ομάδα ή η ομάδα στον προπονητή; Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Πώς να ανοίξει όμως, τα χαρτιά του ο Αμπέλ Φερέιρα όταν καλά, καλά δεν τα έχει όλα στα χέρια του;

  

Ως εκ τούτων ο Πορτογάλος προπονητής υφίσταται την μέγιστη πίεση του χρόνου. Η πορεία του ΠΑΟΚ είναι προδιαγεγραμμένη. Οι στόχοι καθορισμένοι. Κι ο Αμπέλ Φερέιρα οφείλει αφ’ ενός μεν, να αποκλίνει εκατοστό μοίρας από την πορεία. Κι αφ’ ετέρου να διαμορφώσει τη μέγιστη απόδοση ισχύος, για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του. Δύσκολο έργο. Το δυσκολότερο το οποίο είχε προπονητής του ΠΑΟΚ διαχρονικά.

  

Ο Αμπέλ Φερέιρα ανέλαβε τον ΠΑΟΚ υπό εύρυθμη λειτουργία μεν, αλλά υπό άλλον προγραμματισμό. Παρέλαβε τον ΠΑΟΚ ενώ είχε ήδη αποπλεύσει. Κι έπλεε με ολότελα διαφορετικό από το δικό του επιτελείο. Δύσκολη κατάσταση. Η δυσκολότερη την οποία είχε προπονητής του ΠΑΟΚ διαχρονικά.

 

Αυτή είναι η πάσα αλήθεια. Κι οφείλουν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, να την κοιτάξουν κατάματα. Να την αντιμετωπίσουν ανάλογα.

 

Το θέμα πλέον, δεν είναι να προσαρμοστεί ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να μπολιαστεί κι ο ΠΑΟΚ στον Αμπέλ Φερέιρα. Για το δεύτερο υπάρχουν εγγυήσεις και τις εκφράζουν το ρόστερ και τα αποδυτήρια  του ΠΑΟΚ. Τις εκφράζουν η διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ και το προσωπικό της. Για πρώτο επίσης υπάρχουν εγγυήσεις και τις εκφράζει αποκλειστικά ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής.

 

Ήρθε στην Ελλάδα με τη λάμψη μιας προσωπικότητας ευρειών διαστάσεων αποδοχής στην Πορτογαλία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης χώρα. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Λίγα τα λόγια του κι απλά αλλά… Για να καταστεί ανάλογη προσωπικότητα – και να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ για την επιλογή του – χρειάζεται απαραίτητα την συνδρομή όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στην ομάδα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου.

 

Στην πρώτη φάση της προετοιμασίας είναι πάντως εντυπωσιακή η προσέγγιση των παικτών στο νέο τους προπονητή. Εξάλλου στον ΠΑΟΚ υπάρχουν προσωπικότητες εντός κι εκτός γηπέδων. Πιστεύουμε δε, πως αυτές οι προσωπικότητες είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας και για τον προπονητή του και για την ομάδα τους. Είναι ευοίωνα τα πρώτα σημάδια από τη πρώτη φάση της προετοιμασίας. Δεν παύουν βέβαια, να είναι απλά σημάδια.

 

Για να εξελιχθούν σε ενδείξεις κι αποδείξεις θέλει πολύ κουπί – το τραβούν ήδη - κι από προπονητή κι από παίκτες. Και τα χελιδόνια είναι σημάδια για την άνοιξη αλλά δεν είναι η άνοιξη…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X