ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ευλογία να έχεις χαφ να σκοράρουν

Η ευλογία να έχεις χαφ να σκοράρουν

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τους μέσους του ΠΑΟΚ που συνεισφέρουν στο σκοράρισμα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το χαρακτήρισε ως κάτι φυσιολογικό. “Είναι δουλειά των χαφ να σκοράρουν”, τόνισε, προφανώς γιατί γνωρίζει ποιους μέσους έχει στην ομάδα του.

 

Ο Σάκχοφ σε 108 παιχνίδια του στον ΠΑΟΚ μετρά 17 γκολ, ο Μαουρίσιο με 59 ματς, 8. Πλέον, στην παρέα έχει προστεθεί και ο Ολιβέιρα. Σε 7 συμμετοχές, μετρά 2 γκολ, όμως η πιο σημαντική “ανάγνωση” είναι ότι και τα δύο ήρθαν στα ματς Πρωταθλήματος που ο Πορτογάλος ήταν βασικός και λειτούργησε ως φορ που ήρθε από την πίσω ζώνη. Ειδικά το γκολ που πέτυχε προχθές κόντρα στον Ατρόμητο είναι από εκείνα που διαλύουν τα πλάνα κάθε αντίπαλου προπονητή. Είναι σαν κι αυτά που πέτυχε ο Μαουρίσιο στα κόρνερ με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Με κίνηση από την πίσω ζώνη.

 

Ο 26χρονος δανεικός από την Πόρτο πιστοποίησε, λοιπόν, ένα μεγάλο ατού του, την ικανότητα να πατά περιοχή και να βλέπει δίχτυα. Το ίδιο κάνει και ο Σάκχοφ, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σ' αυτόν τον ΠΑΟΚ, γκολ έμαθε να βάζει και ο Κάνιας (4 σε 88 συμμετοχές). Μέχρι και ο Μίσιτς με λίγο χρόνο συμμετοχές, πρόλαβε να βάλει ένα.

 

Στέκομαι ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, γιατί έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος. Σε κάθε μέτρια βραδιά του Δικεφάλου, είναι αυτή στην οποία συνήθως ασκείται κριτική. “Όλοι οι παίκτες στα χαφ είναι αργοί, οι αντίπαλοί μας μπλοκάρουν”, συνηθίζουν να λένε ορισμένοι από τους γκρινιάρηδες, ωστόσο, οι συγκρίσεις με τους εντός των τειχών αντιπάλους οδηγούν, πλέον, σε ένα πολύ ξεκάθαρο συμπέρασμα: Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μακράν την καλύτερη μεσαία γραμμή από τους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου (όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες γραμμές του, δηλαδή).

 

Το πρόβλημα είναι ότι εκεί που ανέβαινε και αποκτούσε χημεία η συγκεκριμένη τριάδα, ήρθε ο τραυματισμός του Μαουρίσιο και τώρα πρέπει ο Ολιβέιρα να αναλάβει τον ρόλο του. Δείχνει ότι διαθέτει όλα τα προσόντα και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σάκχοφ. Το μόνο επιπλέον μέτρο που θα χρειαστεί είναι η ενεργοποίηση του Κάνιας.

X