ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φερέιρα: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου»

Φερέιρα: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου»

Ο Πορτογάλος φρόντισε μέσα από σχετικό video να καταθέσει το δικό του... μανιφέστο για το πώς προσεγγίζει το ποδόσφαιρο

Πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου και της επίσημης παρουσίασης του Αμπέλ Φερέιρα, ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε μέσα από σχετικό video να καταθέσει το δικό του... μανιφέστο για το πώς προσεγγίζει το ποδόσφαιρο και την νέα του σελίδα ως προπονητής του ΠΑΟΚ.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Πολλοί με ρωτούν ποια είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού για μένα. Συνήθως απαντώ πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από φιλοσοφία παιχνιδιού. Είναι μια φιλοσοφία ζωής. Ενας τρόπος προσέγγισης τόσο της ζωής όσο και του ποδοσφαίρου. Μου είναι αδύνατο να ξεχωρίσω τον άνθρωπο από τον ποδοσφαιριστή. Οπως δεν μπορώ να ξεχωρίσω τον προπονητή από τον άνθρωπο.

 

Αρα για μένα είναι θεμελιώδες να είμαι πειθαρχημένος εκτός γηπέδου γιατί έτσι θα μεταφέρω αυτή την ιδιότητα στο γήπεδο. Να είμαι οργανωτικός εκτός γηπέδου για να μεταφέρω αυτή την ιδιότητα στο γήπεδο. Οσο πιο σοβαρός και αφοσιωμένος στον στόχο είμαι εκτός γηπέδου, τόσο πιο σοβαρός και αφοσιωμένος θα είμαι στο γήπεδο. Οπότε η φιλοσοφία του παιχνιδιού μου, είναι ακριβώς αυτή. Περισσότερο πρόκειται για μια προσέγγιση όσον αφορά τον τρόπο ζωής και κατ΄επέκταση το ποδόσφαιρο. Ετσι με αυτόν τον τρόπο ζωής και συμπεριφορές προσπαθώ να αναδείξω το ποδόσφαιρο ως θέαμα, να αναδείξω τους ποδοσφαιριστές και κατ' επέκταση τον σύλλογο μας, τον ΠΑΟΚ. Είχα την ευκαιρία, μιας και μιλάμε για έναν παγκοσμίως γνωστό σύλλογο, να τον μελετήσω διεξοδικά και κατάλαβα πως η ψυχή του είναι οι οπαδοί του. Οι παίκτες της ομάδας το καταλαβαίνουν αυτό και παίζουν για αυτούς. Αυτή είναι η ευθύνη μας.

 

Μια άλλη δέσμευση μου, γιατί συμβαδίζει με τα πιστεύω μου, είναι ότι παίζω πάντα για να νικάω. Ξέρω πως δεν θα κερδίζουμε πάντα, αλλά θα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε παιχνιδιού για τη νίκη. Διότι πιστεύω ότι όλοι μαζί, όλη η δομή του συλλόγου, οι παίκτες, οι προπονητές και όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα, όλοι μαζί θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί. Αυτό ήθελα να μεταφέρω, καταλαβαίνω ότι οι αξίες της ομάδας είναι η αγάπη για τον σύλλογο, ο σεβασμός και ο ανταγωνισμός. Οι ποδοσφαιριστές καταλαβαίνουν πως σταρ στην ομάδα είναι η ίδια η ομάδα και κανείς δεν είναι πάνω από αυτή. Με βάση αυτές τις αξίες που πρεσβεύω, πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό.

 

Το πρώτο βήμα για να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο είναι να πιστεύεις. Και εγώ πιστεύω ότι κάτι ξεχωριστό μπορεί να συμβεί. Το πιστεύω εγώ, το πιστεύουν οι παίκτες, το πιστεύουν όλοι μέσα στην ομάδα και σίγουρα και οι οπαδοί μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όλοι μαζί γιατί πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και στο τέλος όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι γιατί για μένα αυτό είναι η ζωή! Να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στη δουλειά μου, τον καλύτερο μου εαυτό ως οπαδό, τον καλύτερο μου εαυτό ως προπονητή, ως παίκτη και ως πρόεδρο και έχω τη βεβαιότητα ότι αν το κάνω αυτό κάθε μέρα, έχω τη βεβαιότητα όταν φτάνω στο σπίτι μου πως η συνείδηση μου είναι καθαρή ως προς τη δουλειά μου. Δεσμεύομαι για αυτό, να δώσω ό,τι καλύτερο έχω για να βοηθήσω την ομάδα. Η ομάδα μας πρέπει να είναι μια πραγματική οικογένεια. Να κάνεις καλά και σωστά τα απλά πράγματα. Αυτό είναι το μυστικό της φιλοσοφίας μου για το παιχνίδι».

 

 

 

X