ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Φερέιρα «έκλεισε το μάτι» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Ο Φερέιρα «έκλεισε το μάτι» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το πρώτο δείγμα γραφής του Αμπέλ Φερέιρα και τον λόγο που πρέπει οι φίλοι του Δικεφάλου να χαμογελούν

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στην αθλητική ειδησεογραφία εντός των συνόρων τις τελευταίες μέρες. Απόλυτα λογικό, αφού δεν συνηθίζεται ένας τεχνικός μόλις 40 ετών, με τόσο υψηλές προδιαγραφές να έρχεται στη χώρα μας.

 

Αυτό συνέβη γιατί ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να δώσει άμεσα στην Μπράγκα τα 2.000.000 ευρώ που πήρε από την Αλ Χιλάλ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και να συμπληρώσει και άλλα 500.000, κάνοντας πράξη αυτό που έχει δεσμευτεί από την αρχή της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ: “όσα χρήματα παράγονται από την ομάδα θα χρησιμοποιούνται για δικούς της σκοπούς”. Βέβαια, όπως διαβάσατε λίγο πιο πάνω στην δική του περίπτωση, πάντα βάζει το κάτι παραπάνω και μακάρι να έρθει μία μέρα που δεν θα χρειάζεται το χέρι του Σαββίδη να μπαίνει στην τσέπη του. Άλλωστε, ένας ΠΑΟΚ αυτοχρηματοδοτούμενος είναι το μεγάλο όνειρό του και παράλληλα η μεγαλύτερη ευεργεσία που μπορεί να κάνει στον σύλλογο.

 

Επιστρέφουμε, όμως, στον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στις δύο μέρες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να πετύχει το “τρία σε ένα”. Να καταφέρει, δηλαδή, παράλληλα να “σκανάρει” το υλικό, να προετοιμάσει την ομάδα για το Champions League και μαζί να κάνει την προετοιμασία που απαιτείται για να αντέξει ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

 

Φαίνεται, όμως, ότι έχει και τον κατάλληλο χαρακτήρα. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το ματς με την Αλκμααρ, τον άκουσα με ευχαρίστησε να λέει “δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ηττηθήκαμε, θέλουμε πρώτα απ' όλα τη νίκη σε κάθε παιχνίδι”. Είναι ο περίφημος εθισμός στην επιτυχία για τον οποίο μιλούσε συχνά και ο Λουτσέσκου και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στη νοοτροπίας μίας μεγάλης ομάδας,

 

Το ίδιο απαραίτητο είναι να στηρίζει ο κόσμος. Κάθε φορά που η ομάδα παίζει παιχνίδι, ακόμη και οικογενειακό διπλό να αποτελεί γεγονός. Κι αυτό συνέβη και χθες στο Απελντοορν και άρεσε πολύ στον νέο κόουτς του ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι στις δηλώσεις του εξήρε την παρουσία των οπαδών. Μοιάζει να “φτιάχνεται” από το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι ζουν και αναπνέουν για τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό, επίσης, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό προπονητή που κάνει για μεγάλη ομάδα. Κοντολογίς ο Αμπέλ Φερέιρα δείχνει να έχει όλο το “πακέτο”. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την άμεση επιτυχία. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο σ' αυτό. Είναι όμως βέβαιο ότι με τη στήριξη και μικρή υπομονή από μέρους όλων, κάτι πολύ καλό θα φτιαχτεί.

 

Υ. Γ. Για τα αγωνιστικά, τις δοκιμές του Πορτογάλου και κάποιες πρώτες ιδιαίτερες πινελιές του στην ομάδα θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.

X