ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

FIFA, UEFA δικαιώνουν τις φωνές του Αστέρα για Μπαράλες (vid)

FIFA, UEFA δικαιώνουν τις φωνές του Αστέρα για Μπαράλες (vid)

Οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες κάνουν ανάλυση των κανονισμών σε μία φάση όπου υπάρχει πέναλτι και οφσάιντ

Θύελλα διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει ήδη από την πρώτη μέρα εφαρμογής του VAR και την απόφαση του διαιτητή Στέφανου Κουμπαράκη να μην καταλογίσει το πέναλτι κατά του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Από την πλευρά τους οι Αρκάδες ζητούν την εσχάτη των ποινών από το τράβηγμα της φανέλας του Μπαράλες ενώ από τους Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

 

Τη λύση δίνουν FIFA και UEFA μέσω αντίστοιχης φάσης που έγινε σε αγώνα της Serie A μεταξύ της Αταλάντα και της Ουντινέζε. Στη φάση αυτή η Ουντινέζε κερδίζει πέναλτι σε τράβηγμα, ωστόσο υπάρχει και οφσάιντ.

 

Αναλύοντας τον κανονισμό, η FIFA αναφέρει: «Ένας ποδοσφαιριστής, σε θέση οφσάιντ, κινείται προς τη μπάλα με πρόθεση να παίξει τη μπάλα και δέχεται φάουλ πριν παίξει ή προσπαθήσει να παίξει τη μπάλα ή να μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα. Τότε το φάουλ τιμωρείται καθώς αυτό διεπράχθη πριν την παράβαση οφσάιντ».

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η FIFA τονίζει πως ο διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση, σφυρίζοντας το πέναλτι: «Σφυρίζοντας το πέναλτι ήταν η σωστή απόφαση από τον διαιτητή. Το ίδιο υπάρχει και στην επίσημη τοποθέτηση της UEFA».

 

foul or offside 3.MP4 from Offside Explained on Vimeo.

 

 

 

 

X