ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΘΕΜΑ: Η φωτιά ακόμη καίει από το 2007 για τον Ηρακλή

ΘΕΜΑ: Η φωτιά ακόμη καίει από το 2007 για τον Ηρακλή

Ο Γιάννης Πάγκος γράφει για την δεκαετία φωτιάς του Ηρακλή που έφτασε από την διοίκηση Σπανουδάκη σε αυτήν των Καγιούλη-Παπαθανασάκη

Το ημερολόγιο πήγαινε προς 15 Απριλίου του 2007. Φίλαθλοι του Ηρακλή που ήταν στην Κέρκυρα είχαν πέσει πάνω στον Τάσο Κάκκο και στον Γιώργο Κασναφέρη. Ο πρώτος, ως Κερκυραίος, είχε βγάλει έξω τον δεύτερο που ήταν ο διαιτητής του Κέρκυρα-Ηρακλής. Ζήτησαν δίκαιη -διαιτητικά- αντιμετώπιση, το φανερό όμως ήταν ότι για πολλοστή φορά ο κόσμος ένιωθε τη διοικητική γύμνια.

 

Η τότε διοίκηση Σπανουδάκη ήταν αλλού. Δέκα χρόνια μετά, τώρα, 2017. Τριγύρω χρέη και ανοίγματα, απόρροια των διοικητικών λαθών. Ο ίδιος κόσμος ετοιμάζεται να βρεθεί πάλι στην Κέρκυρα, όχι για να διεκδικήσει τίτλους όπως αρμόζει στους λαούς μεγάλων ομάδων αλλά για να περιφέρει την αγωνία του και να φωνάξει για την επιβίωση της ομάδας. Είναι άγνωστο το πού ήταν και τι ξέρουν για εκείνον τον Απρίλη ο Παπαθανασάκης με τον Καγιούλη. Είναι ανατριχιαστικό όταν σκέφτεσαι ότι το καλώδιο της πρίζας του Ηρακλή το έχουν στα χέρια τους δύο άνθρωποι που έχουν (έως) ανύπαρκτα βιώματα από τις ιστορίες επιβίωσης του Ηρακλή μέσα σε μια 10ετία φωτιάς.

 

 

Εξι διοικήσεις και επτά restart

 

Σε αυτό το διάστημα έξι διαφορετικά διοικητικά σχήματα. Επτά διαφορετικά αγωνιστικά restart. Από Μυτιληναίο-Σπανουδάκη σε Ρέμο. Ο Τάκης, η Δ’, ο Παπαδόπουλος, ο Παπαθανασάκης και ο Καγιούλης. Δικαστήρια, στοχοποίηση κόσμου, νέες διοικήσεις, χρέη, ανοίγματα. O Καγιούλης τώρα να υπονοεί ότι υπάρχει επενδυτής για τα 3,5 εκ. αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Κι αν υπάρχει γιατί δεν βάζει τα λεφτά τώρα να τελειώνει με την άδεια;

 

 

Απώλειες χιλιάδων ευρώ

 

Παπαθανασάκης και Καγιούλης στραγγάλισαν πηγές εσόδων. Η μπουτίκ παραμένει κλειστή για μήνες. Η ασύλληπτη αδιαλλαξία τους, το καλοκαίρι, άφησε την ομάδα χωρίς διαρκείας. Με την τακτική τους «έκλεισαν» το Καυτανζόγλειο χάνοντας εισιτήρια. Τρεις «κάνουλες» που θα έδιναν εύκολα χρήματα (σύμφωνα με Καγιούλη, κάτω από 500.000) για την αδειοδότηση χωρίς να μετατραπεί ο Ηρακλής σε παιχνιδάκι της ποδοσφαιρογειτονιάς.

 

 

Virtual reality Παπαθανασάκη

 

Μια 10ετία με ανυπολόγιστες ζημιές, εκατομμυρίων. Τμήματα υποδομής και Ακαδημίες που διαλύθηκαν. Παίκτες που χάθηκαν και δηλώσεις εικονικής πραγματικότητας. Ο Παπαθανασάκης απλώς θα… διάλεγε έναν επενδυτή και τη χώρα. Κι αν δεν γινόταν αυτό, θα έφερνε τα δικά του χρήματα. Αυτό ήταν το θέμα. Και όχι ότι δεν υπήρχαν λεφτά. Κι όσο το σκεφτόταν, η ομάδα έμενε (πέρσι) χωρίς full αδειοδότηση.

 

 

Οι… συνεργάτες Καγιούλη

 

Ασύλληπτο το παζλ των «συνεργατών». Οι πρόσφατοι; Μπέκας και Μπουγιουκλής. Ο Μπέκας που πολυθρονιάζεται στην ΠΑΕ. Που «ποστάρει» αυτάρεσκα selfie όπως το έκανε από την Κρήτη, στο περιθώριο του παιχνιδιού του Ηρακλή με τον Πλατανιά. Ελαφρότητα αντιστρόφως ανάλογη με την αγωνία που νιώθουν όλοι τριγύρω. Ο άλλος μάνατζερ, Μπουγιουκλής; Κατά σύμπτωση, μετά τη μεταγραφή του Λάμπρου, εξαφανίστηκε.

 

 

Πρωθυπουργικά λογύδρια Νικολαΐδη

 

Προσφάτως ο δικηγόρος, Νικολαΐδης, ένιωθε… πρωθυπουργικά σε καφέ της πόλης και για τον πόλεμο που τους κάνει ο Τύπος. Αυτός που με τις κατά καιρούς δηλώσεις του θέλει να βγάλει τους άλλους τρελούς, όπως εκείνη η περίφημη του καλοκαιριού που είχε πει για το ίντερνετ ότι «κάποιους μήνες τους οποίους δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα η ΠΑΕ, δεν υπάρχει λόγος, όχι ότι μένει απλήρωτο, δεν χρησιμοποιείται από εμάς». Κανείς λοιπόν από όλους αυτούς δεν μπορούν να κουνήσουν το δάχτυλο στον κόσμο.

X