ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Γιάνκοβιτς και το σχέδιο ενίσχυσης

Ο Γιάνκοβιτς και το σχέδιο ενίσχυσης

Στο χέρι του Αρη η επιστροφή του 30χρονου έμπειρου φόργουορντ, ποια είναι τα δεδομένα και γιατί οι «κίτρινοι» καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δύο

Η σχέση του Αρη με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς έχει περάσει από πολλά κύματα, το… τελευταίο είναι και το μεγαλύτερο. Γιατί αυτή η ιστορία έφτασε στο αποκορύφωμά της και απομένει πλέον να αποφασιστεί αν θα επιστρέψει ο 30χρονος γκαρντ στο Nick Galis Hall. Όλα δείχνουν πάντως ότι ο Γιάνκοβιτς θα φορέσει ξανά την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

 

Πολλές εβδομάδες τώρα, η «Μ» επιμένει ότι το ζήτημα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς είναι ανοιχτό, έχοντας καταθέσει παράλληλα και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης. Ο 30χρονος φόργουορντ ζήτησε α) την εξόφληση της οφειλών των 39.000 ευρώ και β) συμβόλαιο 130.000 ευρώ τον χρόνο. Στις επαφές που έγιναν μεταξύ του παίκτη με τον Δημήτρη Γουλιέλμο (σ. σ. καθώς έχουν φιλική και οικογενειακή σχέση), ο τελευταίος πρότεινε την άμεση καταβολή του 50% της οφειλής και την κατάθεση επιταγών για το υπόλοιπο ποσό. Συνολικά έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει στον Αρη και κυρίως να αναλάβει ηγετικά καθήκοντα.

 


Χθες, η ιστορία είχε νέο επεισόδιο με τη συνάντηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ με τον ατζέντη του αθλητή, Γιώργο Πάνου. Αφού συζητήθηκε το ζήτημα της οφειλής καθώς απαιτεί προϋπόθεση ουσιαστικών συζητήσεων για το ενδεχόμενο συνεργασίας, τέθηκε το θέμα νέου συμβολαίου. Ο κ. Γουλιέλμος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να διαθέσει 130.000 ευρώ και η πλευρά του παίκτη μείωσε τις απαιτήσεις της κατά περίπου 20%.

 

Αυτό σημαίνει ότι και πλέον ο Αρης πρέπει να αποφασίσει αν θα διαθέσει το ποσό, περίπου 100 χιλ. ευρώ. Συνεπώς, μειώθηκε η διαφορά αλλά όχι στο επίπεδο της συμφωνίας, σαφέστατα όμως ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην ομάδα. Το ζήτημα έχει μια σημαντική παράμετρο την οποία αποκαλύπτει η «Μ». Πρόσφατα, ο Γιάνκοβιτς έγινε πατέρας και θέλει να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγό του ούτως ώστε η τελευταία να είναι κοντά στην οικογένειά της. Αυτό το στοιχείο, προφανέστατα, σχετίζεται με το γεγονός ότι η υπόθεση είναι ανοιχτή εδώ και καιρό.

 

Διαμορφώνει τον σχεδιασμό

 


Η τελική απόφαση για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς θα διαμορφώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» έχουν stand by Αμερικανό γκαρντ ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κυρίως όμως, εδώ και τουλάχιστον 2-3 ημέρες συζητούν έμπειρο Αμερικανό γκαρντ με πολυετή θητεία στο ΝΒΑ. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη η οποία προέκυψε στις αρχές της εβδομάδας, αλλά ο Αρης θα είναι σε θέση να ξέρει αν υπάρχει η δυνατότητα απόκτησής του στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Αυτό το στοιχείο τον κάνει διστακτικό διότι δεν έχει χρόνο στη διάθεσή του.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/9)

X