ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

O Hρακλής δεν έχει πλάνο γιατί αδρανεί ο ιδιοκτήτης

O Hρακλής δεν έχει πλάνο γιατί αδρανεί ο ιδιοκτήτης

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την δουλειά που γίνεται στις υποδομές του Ηρακλή αλλά και τους χειρισμούς του Τομ Παπαδόπουλου

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα Κ19 του Ηρακλή είναι γεγονός που αποτυπώνει τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές των “κυανολεύκων”. Θα είχε μεγαλύτερη αξία μάλιστα, αν ο Ηρακλής σε επίπεδο ΠΑΕ ήταν καλύτερα οργανωμένος, είχε έναν ιδιοκτήτη ο οποίος διοικούσε ορθολογιστικά την ομάδα και υπήρχε πλάνο για την επόμενη ημέρα.

 

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον θα υπήρχαν ελπίδες αξιοποίησης κάποιων ποδοσφαιριστών από την Πρωταθλήτρια ομάδα της Κ19. Με τα δεδομένα όμως που υπάρχουν στην ΠΑΕ Ηρακλής όχι μόνο το μέλλον των ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά και των επαγγελματιών είναι αβέβαιο. Ή για να ακριβολογώ, αβέβαιο είναι το ίδιο το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

Ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λίγες ημέρες και τελικώς αναχώρησε για τις ΗΠΑ χωρίς να έχει λύσει ούτε ένα θέμα από τα πολλά που απειλούν το μέλλον της ομάδας.

 

Οι χειρισμοί που έκανε στο θέμα της εξαγοράς του ΑΦΜ του Ν.Π.Σ. Βόλου οδήγησαν σε προσωρινό πάγωμα των συζητήσεων, το θέμα Λουκίνα παραμένει άλυτο, όπως και των υπολοίπων ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν κερδίσει τις προσφυγές και αποτελούν εν δυνάμει απειλή για τους “κυανολεύκους”. Ο λόγος; Οτι μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα που έχουν για αφαίρεση βαθμών από τον Ηρακλή, γεγονός που θα ήταν ολική καταστροφή.

 

Ολες οι ενδείξεις πείθουν ότι στις προθέσεις του κ. Παπαδόπουλου δεν είναι η συμμετοχή του Ηρακλή στο νέο Πρωτάθλημα της Football League, για τρεις λόγους: Πρώτον γιατί η ρύθμιση των υποχρεώσεων προς τους… πρόσφυγες παίκτες κοστίζει. Δεύτερον γιατί θα υφίστανται τα χρέη του Παπαθανασάκη και τρίτον θα πρέπει να ενισχύσει το μπάτζετ της νέας χρονιάς, χωρίς να υπολογίζει σημαντικά έσοδα.

 

Ολα αυτά τον οδηγούν στη λύση της εξαγοράς άλλου ΑΦΜ. Μόνο που αυτή τη στιγμή όλα είναι στον... αέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αυτός είναι ο λόγος που “ζώνουν τα φίδια” τους φίλους του Ηρακλή.


FOCUS

“Ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους «αναβαθμίζουν» σε VIP”. Απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετά τον Τελικό του ΟΑΚΑ.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/5)

X