ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Είναι σπάνιο το αθλητικό, αλλά και ανθρώπινο μεγαλείο του Giannis

Είναι σπάνιο το αθλητικό, αλλά και ανθρώπινο μεγαλείο του Giannis

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αποθεώνει τον MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οπως οι περισσότεροι, έτσι κι εγώ δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου για τα κατορθώματα του Αντετονκούμπο, με αποκορύφωμα, ασφαλώς, τον τίτλο του MVP στο NBA.

 

Ο,τι και να πει κάποιος γι’ αυτό το παιδί, γι’ αυτόν τον αθλητή, γι’ αυτό τον άνθρωπο, θα είναι λίγο.

 

Μιλάμε για σπάνια περίπτωση. Και από πλευράς αθλητικών δυνατοτήτων και από πλευράς ποιότητας χαρακτήρα.

 

Ενα μίγμα που δεν το συναντάς εύκολα. Ενα μίγμα που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή, ακόμη πιο εντυπωσιακή, ακόμη πιο σπάνια υπόθεση αυτή που αφορά στον Αντετονκούμπο και όσα πετυχαίνει.

 

Είναι πολύ λαμπερή προσωπικότητα ο Γιάννης. Είναι χαρισματικός. Από όλες τις απόψεις.

 

Προσωπικά, με ξετρελάνει αυτή η φοβερή διάθεσή του να επιστρέψει πράγματα στην Ελλάδα. Ασφαλώς και είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε, ανδρώθηκε αθλητικά, βρήκε την ευκαιρία για να κάνει το άλμα προς τις ΗΠΑ.

 

Ωστόσο, η πατρίδα μας δεν του πρόσφερε τα πάντα απλόχερα. Δεν ήταν πίσω του σε κάθε βήμα, δεν του άνοιξε όλες τις πόρτες.

 

Αρχισε να ασχολείται μαζί του μόνο όταν διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο, το οποίο μπορεί να δώσει απίστευτη ώθηση στην εθνική ομάδα και να εκτοξεύσει τις δυνατότητες του ελληνικού μπάσκετ.

 

Μόνο τότε ασχολήθηκαν για να του εξασφαλίσουν άμεσα την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου και όλων των υπόλοιπων απαραίτητων εγγράφων.

 

Ηταν, δηλαδή, ένα… ιδιοτελές, όπως και να το κάνουμε, ενδιαφέρον.

 

Παρόλα αυτά, ο Γιάννης δεν γύρισε ποτέ πίσω. Δεν γκρίνιαξε, δεν παραπονέθηκε, δεν μίλησε για κανέναν αρνητικά.

 

Μιλάει μόνο θετικά για την Ελλάδα, για τους ανθρώπους της, για τα πλεονεκτήματά της. Τα προβάλλει όλα αυτά, τα διαφημίζει, αξιοποιεί τη λάμψη του προς όφελος της πατρίδας μας, την οποία αισθάνεται και δική του πατρίδα.

 

Σε ό,τι με αφορά, τολμώ να πω ότι… υποκλίνομαι στο μεγαλείο του Αντετονκούμπο. Οχι μόνο στο αθλητικό του μεγαλείο, αλλά και στο μεγαλείο του ως άνθρωπος.

 

Και με ενοχλεί, αν και γι’ αυτόν φαίνεται ότι είναι κάτι που δεν τον απασχολεί καθόλου, το γεγονός ότι πολιτικοί και άλλοι στην χώρα μας προσπαθούν να κλέψουν από την λάμψη του και τον αποθεώνουν επειδή κάνει αυτή την σούπερ καριέρα, ενώ είναι βέβαιο πως εντελώς διαφορετικά θα τον αντιμετώπιζαν αν ήταν απλά ένα παιδί οικογένειας μεταναστών, ο οποίος θα δούλευε σε ένα εργοστάσιο…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X