ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κανέναν δεν φώτισε ο Καραμάνος, αλλά υπάρχει ο θεματοφύλακας

Κανέναν δεν φώτισε ο Καραμάνος, αλλά υπάρχει ο θεματοφύλακας

Αν ξέραμε τι εστί Καραμάνος και ποιοι είναι αυτοί, που όπως λέει, εκπροσωπεί, θα είχαμε μια ξεκάθαρη άποψη. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε,

Λες και είχαμε συνεννοηθεί. Χθες το πρωί γράφαμε ότι πρέπει ο ίδιος ο Γιώργος Καραμάνος να εξηγήσει ποιοι, πώς και με πόσα θα αναλάβουν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και χθες το μεσημέρι διένειμε έγγραφη δήλωση. Μόνο που δεν απάντησε σε κανένα από τα τρία θεμελιώδη ερωτήματα.

 

Βέβαια, τον τιμά το γεγονός ότι απευθύνθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ για να στείλει ένα πρώτο δικό του μήνυμα, επί της ουσίας, όμως, δεν διέλυσε το σκοτάδι γύρω το “ποιον” του ίδιου και των ανθρώπων που (αν υπάρχουν) τον στηρίζουν.

 

Πιστεύω, λέει εν ολίγοις, ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι λογικό να υπάρχει άγχος, προβληματισμός και δυσπιστία. Είναι απλές ανθρώπινες αντιδράσεις για οτιδήποτε νέο, ενδεχομένως και άγνωστο”.

 

Ετσι, λοιπόν, ζητά από όλους υπομονή εν αναμονή της ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών που συμφώνησε με τον Θανάση Κατσαρή και της επισημοποίησης της συνεργασίας του με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Περιμένοντας κάτι περισσότερο και πιο διαφωτιστικό, μένουμε στον επίλογο της δήλωσής του, που λέει τα εξής: “Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την επόμενη σεζόν, αλλά και για τη συνέχεια, υπάρχει και διάθεση να μπουν τα πράγματα σε σωστή βάση για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε μαζί το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ”. Και κλείνει αναφέροντας ότι για όλα αυτά θα μιλήσει εκτενώς σε μια προσεχή συνέντευξη Τύπου.

 

Με άλλα λόγια, καλά έκανε και τοποθετήθηκε, αλλά κανείς δεν έγινε πιο σοφός μ’ αυτή τη δήλωση και κανείς δεν μπορεί να τον “μετρήσει” για να έχει μια εκτίμηση σχετικά με το αν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να του εμπιστευτεί τις τύχες της. Οι ουσιαστικές εξαγγελίες μετατέθηκαν για τη συνέντευξη Τύπου. Μέχρι τότε οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν παρά να εμπιστεύονται τον Θανάση Κατσαρή, που λειτουργεί ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της ΚΑΕ. Είναι βέβαιο ότι αν η “παρέα Καραμάνου” δεν ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη, δεν πρόκειται να επισημοποιηθεί καμία συμφωνία και καμία συνεργασία.

 

Αν ξέραμε τι εστί Καραμάνος και ποιοι είναι αυτοί, που όπως λέει, εκπροσωπεί, θα είχαμε μια ξεκάθαρη άποψη. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε, διότι δεν ξέρουμε.

 

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι μια ταλαιπωρημένη ιστορία. Δεν έχει την πολυτέλεια να αποκρούει επίδοξους επενδυτές. Αλλά πρέπει να είναι αληθινοί επενδυτές. Ισχυροί και αξιόπιστοι. Είναι αυτοί που ενδιαφέρονται; Δεν το ξέρουμε ακόμη. Αν το δείξουν έμπρακτα, θα το μάθουμε. Κι αυτό είναι ακριβώς που περιμένει πρώτα να διαπιστώσει ο Θανάσης Κατσαρής.

 

Ακόμη, λογικό βρίσκω να ενημερωθεί για όλα ο Ιβάν Σαββίδης. Ισως να μην υπήρχε καν ΚΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα, ή ίσως η ομάδα βολόδερνε στην Α2, αν δεν τη στήριζε οικονομικά από τότε που ανέλαβε την ΠΑΕ. Δικαιούται να ξέρει ο Ιβάν ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν το δεύτερο σε εμπορική αξία αλλά και δημοτικότητα τμήμα του ΠΑΟΚ. Αν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία με το “σχήμα Καραμάνου” σωστό είναι να τελεί και υπό τη δική του έγκριση. Αλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης είναι ίσως ο πιο ικανός, εκ των πραγμάτων, να ελέγξει την “ποιότητα” των επίδοξων επενδυτών. Αν μη τι άλλο, αν πρόκειται να ζητήσει η ΚΑΕ και στο μέλλον τη βοήθειά του, πράγμα που είναι το πιθανότερο, θα πρέπει να έχει εγκρίνει τους ανθρώπους που θα στηρίζει με τη δική του συνδρομή. Είναι το αυτονόητο.

 

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X