ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κάποιος να συνετίσει τον ανεκδιήγητο Περέιρα

Κάποιος να συνετίσει τον ανεκδιήγητο Περέιρα

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για τον Παναθηναϊκό που συγκαταλέγεται στο Big 4, τον ανεκδιήγητο Περέιρα και το μπάχαλο με τη Nova

Αγαπητή Metrosport,

 

Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα, τελευταίοι στη βαθμολογία είναι ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης με μηδέν βαθμούς και ο Παναθηναικός και η Λάρισα με έναν βαθμό. Τυπικά, στην 14η θέση είναι, βέβαια, ο Πανιώνιος, με μείον 3, αλλά ουσιαστικά έχει συν 3, καθώς άρχισε με την τιμωρία της αφαίρεσης 6 βαθμών. Ο Παναθηναικός, λοιπόν, συγκαταλέγεται στο big 4 του Πρωταθλήματος, αλλά από την ανάποδη. Συγκαταλέγεται στους χειρότερους και όχι στους καλύτερους τέσσερις.

 

Και είναι από τώρα σίγουρο ότι ούτε κατά διάνοια θα διεκδικήσει τον τίτλο. Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να μη διεκδικήσει καν μια θέση στην Ευρώπη. Κι όμως. Ο ανεκδιήγητος Μέλο Περέιρα ετοιμάζεται να φέρει ξένο διαιτητή για το Παναθηναικός – Ολυμπιακός, κάνοντας αρχή στις κλήσεις ξένων διαιτητών που φέτος θα χρησιμοποιήσει μόνο για τους αγώνες μεταξύ των big 4, δηλαδή μόνο για τους αγώνες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναικού!

 

Ο άνθρωπος ή δεν έχει τα προσόντα να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, οπότε είναι περιορισμένης πνευματικής εμβέλειας, ή δεν θέλει να καταλάβει, οπότε είναι ύποπτος, με την έννοια ότι πιθανότατα κατευθύνεται από τρίτους. Αν δεν συνέβαινε ένα από τα δύο, θα είχε εμπεδώσει προ πολλού ότι εκτός του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, μόνο δύο ομάδες δικαιούνται θέση στο λεγόμενο big 4 του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Αρης και ο Ατρόμητος και όχι, φυσικά, ο Παναθηναικός.

 

Κάποιος πρέπει, επιτέλους, να συνετίσει τον Περέιρα. Και κάποιος άλλος πρέπει να προλάβει το μπάχαλο που πάει να δημιουργηθεί με την εξαγορά της Forthnet, άρα και της Nova, από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Mια εξαγορά που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε έναν μήνα και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς δεν θα είναι αποδεκτό να εξαρτώνται οικονομικά (και όχι μόνο) οι μισές ομάδες του ελληνικού Πρωταθλήματος από ένα κανάλι του οποίου ιδιοκτήτης θα είναι ο μεγαλομέτοχος μιας άλλης ομάδας.

 

Εδώ συζητάμε (και πολύ φυσιολογικά) ενόψει του ΠΑΟΚ – Αρης τι εικόνα θα δίνουν από το PAOK TV στους χειριστές του VAR για τις επίμαχες φάσεις. Φανταστείστε τι έχει να γίνει σε ένα σωρό αγώνες του Ολυμπιακού, τους οποίους θα καλύπτει το κανάλι του προέδρου του. Κι αυτό θα είναι το λιγότερο. Το μείζον θα είναι τα… απλωμένα χέρια των παραγόντων των ομάδων που θα είναι συμβεβλημένες με τη NOVA και θα εισπράττουν τα χρήματά τους από τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Με μια ευχή: Μη χειρότερα…

 

Στέλιος Γρηγοριάδης

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/9)

 

 

X