ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Και όμως η τύχη έφτιαξε ένα άδικο αποτέλεσμα

Και όμως η τύχη έφτιαξε ένα άδικο αποτέλεσμα

Ψεύτικα γκολ (πραγματικές μαχαιριές) στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τον Άγιαξ

Ψεύτικα γκολ (πραγματικές μαχαιριές) στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη μεγάλη ευκαιρία να θάψει τον Αγιαξ, που πανικόβλητος μετά το 2-1 βρήκε σωσίβιο το λάθος του Βαρέλα για να αποκτήσει ψυχολογία, να μπει στο παιχνίδι και να διασωθεί από ενδεχόμενη συντριβή

 

Ο βαθυστόχαστος σχολιαστής του χθεσινού παιχνιδιού, κλείνοντας και συνοψίζοντας, κατέληξε ότι το παιχνίδι έληξε με ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

 

Προφανώς και με μπακαλίστικους υπολογισμούς,έβαλε στη ζυγαριά από τη μία τα δυο φανταστικά γκολ των γηπεδούχων και το γεμάτο και ουσιώδες παιχνίδι τους στο πρώτο 45λεπτό και από την άλλη αντίστοιχα τα φθηνά γκολ των φιλοξενουμένων και την εδαφική υπεροχή της επανάληψης, με την οποία ανέκτησαν ψυχολογία στο πιο κομβικό σημείο του αγώνα από το μοιραίο λάθος του Βαρέλα και έτσι έβγαλε το σοφό -ποδοσφαιρικά- συμπέρασμά του.

 

Λησμόνησε,προφανώς, να μας πει το “πως” και το “πότε” άλλαξαν οι συνθήκες του αγώνα και αν σε αυτήν την αλλαγή έπαιξαν ή δεν έπαιξαν ρόλο κάποιες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις απόδοσης και όχι σκανδαλώδεις παρεμβάσεις της τύχης ή αντίστοιχες κακοδαιμονίες για τη μια από τις δυο ομάδες.

 

Δεν έμεινε ούτε λεπτό στο καθοριστικό γεγονός και στην άποψη ότι το γκολ της ισοφάρισης από το τραγικό λάθος του Βαρέλα, ήταν αυτό καθεαυτό το πλέον σημαντικό και κομβικό στοιχείο που θα έπρεπε να μετρηθεί και να μνημονευτεί, γιατί από εκεί και πέρα ο χτυπημένος από την ίδια του τη μοίρα μεγάλος πραγματικά ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου λύγισε, παραχώρησε χώρο και έδωσε ψυχολογία για μια ακόμη φορά στους σκανδαλωδώς τυχερούς στα μεταξύ τους παιχνίδια Ολλανδούς, να σηκώσουν κεφάλι, να πάρουν κατοχή και να δώσουν τελικά νέα εικόνα προς το αποτέλεσμα που πήραν ότι ήταν και δίκαιο.

 

Εν πάσει περιπτώσει, με το “ζύγισμα” και το “μέτρημα” του σοβαροφανούς σχολιαστή θα βρεθούν και άλλοι να συμφωνήσουν. Σε όλους όμως αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολο να απαντήσουν στο ερώτημα, ποια εξέλιξη θα είχε το παιχνίδι, αν ο άτυχος και συμπαθέστατος Βαρέλα, δεν ξανάβαζε μέσα στο παιχνίδι τους Ολλανδούς, οι οποίοι σημειωτέον είχαν προηγηθεί και με αυτογκόλ.

 

Ο μεγάλος λοιπόν Αγιαξ,“αγκαζέ” με την τύχη, πέρασε από την Τούμπα αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη αγωνιστική ταπείνωση προπομπό ενός τραγικού αποκλεισμού.

 

Οι γηπεδούχοι αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μέχρι τη στιγμή που έβγαζαν για δεύτερη φορά μόνοι τα ματιά τους περιορίστηκαν σε ένα άδικο αποτέλεσμα, αφήνοντας βέβαια ανοιχτούς λογαριασμούς, τους οποίους θα μπορούσαν να κλείσουν από χθες.

 

Από το παιχνίδι κέρδισαν πολλά. Οπως την έξοχη εμφάνιση του πρώτου μέρους με τα υπέροχα γκολ που πέτυχαν. Σίγουρα, έδειξαν και κάποιες αδυναμίες μετά τη μοιραία ισοφάριση. Ομως, εκείνο που σίγουρα δεν κατάφεραν να αποφύγουν, ήταν η μετωπική-για μια ακόμη φορά- σύγκρουση τους με την κακή τους μοίρα.

 

Σε ατομικό επίπεδο, ο Πασχαλάκης δε φέρει ευθύνη για τα γκολ, ο Μάτος συγκλονιστικός με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, ο Βαρέλα σε όχι καλή ημέρα. Πολέμησε ο Κρέσπο, ενώ ο νεαρός Γιαννούλης, αν εξαιρέσει κανείς την άτυχη στιγμή με το αυτογκόλ, είχε πολύ καλή παρουσία. Μαχητής ο Εσίτι, ουσιαστικός και αγωνιστικός ο Ελ Καντουρί, με τον Μπίσεσβαρ σε εξαιρετικές ενέργειες όσο είχε δυνάμεις.Ισοπεδωτικός ο Ζαμπά και συγκλονιστικός στην κυριολεξία ο Ακπομ. Δεν “μπήκε” στο παιχνίδι ο Πέλκας, ενώ το κοουτσάρισμα του Φερέιρα θεωρείται και κρίνεται επιτυχημένο.

 

ΥΓ. Οι “Ελεύθερες Σκέψεις” θα πάρουν μια μικρή καλοκαιρινή άδεια και θα είναι πάλι μαζί σας σε λίγες ημέρες.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X