ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καιρός ήταν να ακούσουμε τι λένε κι οι ποδοσφαιριστές

Καιρός ήταν να ακούσουμε τι λένε κι οι ποδοσφαιριστές

Είναι αδιανόητο να έχει άποψη και η… κουτσή Μαρία για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και να μην έχουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές.

Αν και άργησαν, νομίζω, ότι θα πρέπει να πιστώσουμε στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές την απόφασή τους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις οποίες έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν τη μέρα που συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την κατάκτηση του Euro 2004.

 

Είχα πάντα την άποψη ότι το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να έχει θέσεις, να τις εκφράζει, να χαρακτηρίζεται για την εξωστρέφεια και τον παρεμβατικό του ρόλο.

 

Είναι αδιανόητο να έχει άποψη και η… κουτσή Μαρία για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και να μην έχουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές.

 

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να εφαρμοστούν αυτά τα 11 πράγματα που προτείνει ο ΠΣΑΠ. Προσωπικά, πάντως, μου αρέσει η ιδέα της εφαρμογής ενός μέτρου το οποίο θα στοχεύει στην αξιοποίηση του Ελληνα ποδοσφαιριστή και θα ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω.

 

Διότι, όπως σωστά το λέει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αν δεν πειστούν πρώτα η Super League 2 και η Football League να χρησιμοποιούν περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές, υποχρεωτικά 7 και 9 αντίστοιχα, πώς θα ανοίξεις παρόμοια συζήτηση με την Super League 1;

 

Πραγματικά, έτσι είναι. Δεν φτάνει να το συζητάμε και να γκρινιάζουμε. Απαιτείται βούληση και αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει από τα… μικρότερα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ώστε να φτάσει, κατ’ αναλογία, και στο κορυφαίο πρωτάθλημά μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

 

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση για το bonus που θα μπορούσε να δίνεται στις ομάδες οι οποίες θα έχουν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση της χρησιμοποίησης νεαρών ποδοσφαιριστών.

 

Εξαιρετική ιδέα, όμως, είναι και αυτή που καταθέτει ο ΠΣΑΠ προκειμένου κανένα παιχνίδι να μην γίνεται χωρίς θεατές.

 

Διότι είναι πάρα πολύ όμορφο αντί για κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, να έχουμε παιχνίδια με την παρουσία μαθητών, με εισιτήριο σε συμβολική τιμή και τα έσοδα να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Επαναλαμβάνω πως, σε ό,τι με αφορά, το σημαντικό είναι ότι ο ΠΣΑΠ αποφασίζει να μην είναι άλλο μια… τυπική παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά να έχει ρόλο, φωνή, συμμετοχή, συμβολή στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των παθογενειών, οι οποίες δεν πλήττουν μόνο όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, πλήττουν πρωτίστως τους ποδοσφαιριστές.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X