ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κομβική για το μέλλον της ΚΑΕ η στάση του Δημήτρη Γουλιέλμου

Κομβική για το μέλλον της ΚΑΕ η στάση του Δημήτρη Γουλιέλμου

Η αρνητική απάντηση του Καστρίτη απλώς επιβεβαίωσε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο είναι διαπιστωμένο εδώ και καιρό

Το μέλλον της ΚΑΕ Αρης αυτή τη χρονική περίοδο μοιάζει με το μετέωρο βήμα του πελαργού. Ο ιδιοκτήτης κ. Γουλιέλμος φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί με τον επιθυμητό τρόπο τα οικονομικά βάρη που έχει η εταιρεία και ο Α.Σ. Αρης συγκαλεί Γενική Συνέλευση με την ελπίδα να δρομολογήσει εξελίξεις.

 

Κι αν κάποιος αμφιβάλει για το αδιέξοδο που βρίσκεται η «κίτρινη» ΚΑΕ μπορεί να πεισθεί ερμηνεύοντας την απόφαση του Γιάννη Καστρίτη να αποχωρήσει από τον πάγκο του Αρη.

 

Ο Ελληνας κόουτς ήθελε να παραμείνει και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα, αλλά στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Γουλιέλμο δεν προέκυψε κανένα αισιόδοξο μήνυμα.

 

Το αντίθετο. Ο ιδιοκτήτης του Αρη έδειξε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δε διαθέτει πλάνο για την επόμενη ημέρα και ούτε τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει. Λύση για το πρόβλημα του ban δεν υπάρχει στον ορίζοντα, ούτε εγγύηση για την υποστήριξη των Ελλήνων παικτών του περσινού ρόστερ. Αρα; Ο Αρης οδηγείται ολοταχώς πάνω στα βράχια με τον καπετάνιο Γουλιέλμο, απλώς να κάθεται στο τιμόνι χωρίς να μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο.

 

Η αρνητική απάντηση του Καστρίτη απλώς επιβεβαίωσε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο είναι διαπιστωμένο εδώ και καιρό. Ο μόνος που δεν τον παραδέχτηκε σ’ όλο το εύρος του δημοσίως, είναι ο κ. Γουλιέλμος. Είτε γιατί κάτι περίμενε, είτε για λόγους εγωισμού. Κι αυτό είναι το κομβικό αυτή τη στιγμή.

 

Η στάση που θα κρατήσει ο μεγαλομέτοχος στις δράσεις που θα αναπτυχθούν για την επόμενη ημέρα της ΚΑΕ Αρης. Γιατί με δεδομένο ότι είναι κάτοχος του 90% των μετοχών, τυπικά κρατάει στα χέρια του τις εξελίξεις. Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα πρέπει να συμπράξει με τις υπόλοιπες δυνάμεις του συλλόγου ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες εξελίξεις.

 

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο ο κ. Γουλιέλμος για λόγους υστεροφημίας να στυλώσει τα πόδια και να συνεχίσει να πιστεύει ότι θα σώσει το καράβι. Με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή μία τέτοια προσπάθεια θα έμοιαζε με ένα απονενοημένο εγχείρημα γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια. Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο να μιλήσει ξεκάθαρα και χωρίς εγωισμός. Χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει καταλυτικά μία τέτοια στάση, είναι βέβαιο ότι αποτελεί μία ηθική υποχρέωση του μεγαλομετόχου απέναντι στην οικογένεια του Αρη.

 

O Α.Σ Αρης έδειξε αντανακλαστικά απέναντι στο πρόβλημα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν και συγκαλεί Γενική Συνέλευση με στόχο να καλύψει τον θεσμικό του ρόλο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, καθώς αξία θα έχει όχι απλώς η επίτευξη της συσπείρωσης της οικογένειας του Αρη, αλλά και η εξεύρεση χρημάτων.

 

Τα προβλήματα, όπως κάθε επαγγελματικής ομάδας έτσι και την ΚΑΕ Αρης, δεν λύονται με τοποθετήσεις σε μία Συνέλευση που τις διακρίνει ο συναισθηματικός οίστρος, αλλά με χρήματα. Aυτά δεν αρκεί να υπάρχουν καταθετημένα σε κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών της οικογένειας του Αρη. Μπορεί ο Α.Σ λοιπόν στις 8 Ιουλίου να δημιουργήσει ομάδα παραγόντων η οποία θα καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση στον κ. Γουλιέλμο ή στην έσχατη περίπτωση να συνεργαστούν για το καλό του Αρη; Με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το πιθανότερο είναι η Συνέλευση να εξελιχθεί σε μία τυπική διαδικασία χωρίς να βγει άσπρος καπνός. Αρα έχει μεγαλύτερη αξία η δημόσια τοποθέτηση του κ. Γουλιέλμου από το αποτέλεσμα της Συνέλευσης.

 

FOCUS

 

Τα πράγματα είναι απλά στην περίπτωση που θελήσει ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος να σώσει λίγο από το γόητρο του. Δίνει λεφτά στον Ερασιτέχνη για τον αγορά ΑΦΜ ομάδας της Football League και ένα χορηγικό bonus. Αλλωστε όλοι ξέρουν ότι με το ΑΦΜ της ΠΑΕ Ηρακλής είναι «καμένο».

 

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X