ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Αυλώνα

Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Αυλώνα

Συνθήκες γαλέρας ορυχείου του περασμένου αιώνα, καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι


Θύμα ξυλοδαρμού από κρατούμενο έπεσε σωφρονιστικός υπάλληλος το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές του Αυλώνα.

 

 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το enikos.gr, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διανομής του βραδινού συσσιτίου όταν ένας Ρομά κρατούμενος ζήτησε από τον σωφρονιστικό υπάλληλο να του ανοίξει την πόρτα που οδηγούσε στους ειδικούς χώρους κράτησης. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος τού είπε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται και τότε ο νεαρός κρατούμενος σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να τον απειλεί, να τον φτύνει και να τον χτυπάει με μανία στο κεφάλι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κρατούμενος πέταξε στον σωφρονιστικό υπάλληλο κομμάτια από πλακάκι.

 

Αποτέλεσμα του βίαιου επεισοδίου ήταν ο τραυματισμός του σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Το περιστατικό αυτό ήταν το δεύτερο που συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αυλώνα, καθώς πριν από μερικές μέρες ένας 38χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια συμπλοκής ομάδας Αλβανών κρατουμένων με Μαροκινό.

 

Μιλώντας στο enikos.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, τόνισε ότι «η κατάσταση στις φυλακές Αυλώνα έχει εξοκείλει. Οι συνθήκες προσομοιάζουν σε γαλέρα ορυχείου του περασμένου αιώνα. Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει άμεσα να μας προστατεύσει όλους». Παράλληλα, ο κ. Καρακίτσος έκανε λόγο για ελλείψεις προσωπικού στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς όπως είπε, εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία τέσσερις σωφρονιστικοί για 230 κρατούμενους.

X