ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η λανθασμένη ερμηνεία του αήττητου…

Η λανθασμένη ερμηνεία του αήττητου…

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για το σερί του Αρη και την λανθασμένη κατεύθυνση που μπορεί να πάρει αν δεν αρχίσει να κερδίζει

Κάθε αήττητο έχει τη δική του ερμηνεία. Αυτή εξαρτάται από τον αντικειμενικό στόχο της κάθε ομάδας και από το επίπεδο των αντιπάλων. Αν ο Αρης πατήσει στο δικό του σερί (επτά αήττητοι αγώνες) ενδέχεται να χάσει την κατεύθυνσή του και να πιστέψει σε πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπό την έννοια ότι δεν έχει λόγο να νιώσει ικανοποιημένος, από τη στιγμή που βρίσκεται στην 7η θέση.

 

Ο Μίκαελ Ενινγκ προσέγγισε με ρεαλισμό την κατάσταση καθώς στην πρώτη αντίδρασή του, μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι, ουσιαστικά υποβάθμισε το αήττητο των επτά αγώνων. Και δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, από τη στιγμή που η ομάδα του είναι εκτός 6αδας κι ας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ομάδες που προπορεύονται. Αν συνεχίσει έτσι, στο τέλος θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Η πρώτη τοποθέτηση του Γερμανού, θα πρέπει να δώσει κατεύθυνση, εμπεριέχει εξάλλου και αγωνιστικά πειστήρια.

 


Γιατί έχει μεγαλύτερη αξία η εικόνα κι αυτό που παρουσιάζει η ομάδα, ποδοσφαιρικά. Στη μία πλευρά της ζυγαριάς υπάρχει το λεγόμενο refuse to lose καθώς σ’ ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι το οποίο στράβωσε, ο Αρης βρήκε τον τρόπο για να μη φύγει με άδεια χέρια. Στην άλλη πλευρά «στέκεται» η τσαπατσουλιά αυτής της ομάδας. Γιατί κατάφερε να ανοίξει μια κλειστή άμυνα, μέσα από τη λειτουργία του στο transition δημιούργησε ένα σωρό προϋποθέσεις για καθαρές ευκαιρίες, αλλά στην τελική πάσα κατέστρεφε ό,τι έχτιζε στα προηγούμενα δευτερόλεπτα. Και το πρόβλημα δεν ήταν χθεσινό, παρατηρείται έντονα (ειδικά) στους τελευταίους αγώνες, με συνέπεια να χάνονται βαθμοί, όπως αυτοί απέναντι στη Λαμία ή χθες στο Περιστέρι.

 


Στον τομέα της τσαπατσουλιάς συμπεριλαμβάνεται και το πέναλτι που «δώρισε» ο Αμπού Μπα στον Ατρόμητο. Η αντίδραση του Γάλλου «φώναξε» ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Λούκας Σάσα. Τα λάθη είναι στο ποδόσφαιρο, αλλά τόσο κραυγαλέα σαν αυτό που έκανε ο Μπα είναι σαν… χαρακίρι.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/12)

 

X