ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μαντζουράκης: «Τα χαρακτηριστικά του Μιχάι θυμίζουν Βαρέλα»

Μαντζουράκης: «Τα χαρακτηριστικά του Μιχάι θυμίζουν Βαρέλα»

Ο έμπειρος τεχνικός μιλά για τον Ενέα Μιχάι και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του

Η δύναμη, η ψυχραιμία και η πειθαρχία είναι τα τρία χαρακτηριστικά του Ενέα Μιχάι σύμφωνα με τον Γιάννη Μαντζουράκη.

 

Ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε ότι ο νεαρος άσος είναι δουλευταράς, βελτιώνεται συνεχώς και ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που έχει.

 

Επιπλέον, τόνισε ότι τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν τον Φερνάντο Βαρέλα αλλά δύσκολα θα καταφέρει να μπει «σφήνα» στα δύο στόπερ του Δικεφάλου. 

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τα χαρακτηριστικά του: «Είχε μία ωριμότητα για την ηλικία του. Έχει μεγάλη δύναμη στο παιχνίδι του. Έπαιζε πολύ ψύχραιμα και με ηρεμία, εκτός από τις τεχνικές ικανότητες που διέθετε. Αυτά τα στοιχεία είναι αλληλένδετα.

 

Είναι πολύ πειθαρχημένο παιδί. Εκείνη την εποχή προωθήθηκαν και άλλοι παίκτες από τις Ακαδημίες. Είχαμε πάει προετοιμασία στην Ιταλία με 9 παιδιά από τις Ακαδημίες. Είναι δουλευταράς, γι'αυτό είχε και γρήγορη εξέλιξη. Άρπαξε την ευκαιρία του και συνέχισε να δουλεύει. Αυτό είναι το κυριότερο για μένα. Όταν πήρε την ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκε».

 

Για βελτίωση: «Έχει καλό επίπεδο. Βεβαίως και θέλει βελτίωση ακόμα, ιδιαίτερα γύρω από τον άξονά του. Πρέπει να αυξήσει την ταχύτητα. Όλο το άλλο πακέτο, το έχει για να το δουλέψει».

 

Για το εάν μοιάζει με Βαρέλα ή Κρέσπο: «Περισσότερο στο ρόλο του Βαρέλα μπορεί να μπει. Κάνει σωστές επεμβάσεις. Έχει μεγάλη δύναμη στον αέρα. Δεν κάνει μεγάλες μεταβιβάσεις. Προσπαθεί να παίξει σίγουρα. Τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν Βαρέλα. Θα είναι μία δύσκολη μάχη για τον Μιχάι για να μπει ανάμεσα στα δυο αυτά έμπειρα στόπερ».

X