ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο - Απεγκλωβίστηκαν 60 άτομα από παραλία

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο - Απεγκλωβίστηκαν 60 άτομα από παραλία

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λέρο

 


Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κουλούκι-Μερικιά στο Λακκί της Λέρου.

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν εγκλωβισμένοι σε παραλία οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού.

 

Κάτοικοι της περιοχής και κλιμάκια του Δήμου δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lerosnews, δόθηκε εντολή εκκένωσης σε κάποιες πτέρυγες του Νοσοκομείου Λέρου.

 


Μάλιστα, από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες. Δεν κινδύνεψε κανείς τους και τελικά, μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού.

 


Ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλλιας, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο. Όπως αναφέρουν οι αρχές δεν κινδυνεύει κανείς κάτοικος ή τουρίστας στο νησί.

 


Προς το νησί κινείται οκταμελές πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, που μεταβαίνει με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, κι ένα ελικόπτερο από τη Σάμο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

 

 

X