ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μεταγραφικές ακροβασίες χωρίς... “δίχτυ ασφαλείας”

Μεταγραφικές ακροβασίες χωρίς... “δίχτυ ασφαλείας”

Οι Ελληνες φορολογούμενοι καλούνται από το υστέρημά τους να συνεισφέρουν για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

INFO: Ενώ μένει λίγος χρόνος για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, οι περισσότεροι νεοαποκτηθέντες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές που θα μπορούσαν να κάνουν τη “διαφορά” στα ήδη υπάρχοντα ρόστερ.

 

Ο απολογισμός θεωρείται και είναι φτωχός και ως ένα σημείο και οι προβλέψεις που θα μπορούσαν να γίνουν το ίδιο ρηχές και ανασφαλείς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ και των γνωστών προπαγανδιστών και διανομέων άφθονων ποσοτήτων σανού, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι οπαδοί των περισσοτέρων ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, με κάποιες βέβαια εξαιρέσεις, είναι ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής δραστηριότητα των υπευθύνων της ενίσχυσης των ομάδων τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Μέσα στις εξαιρέσεις οι φίλοι του Αρη, οι οποίοι διαπιστώνουν πως οι κινήσεις που έγιναν ήταν οι περισσότερες εύστοχες. Ισως και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια και ο αρχικός σχεδιασμός, με την προοπτική το ντεμαράζ να πραγματοποιηθεί, ως είθισται, με τη λήξη σχεδόν της προθεσμίας.

 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θεωρείται και είναι λογικό και δίκαιο η συνολική εκτίμηση για τις ασπρόμαυρες μεταγραφές να γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο του κύκλου των δραστηριοτήτων των υπευθύνων της ενίσχυσης του ρόστερ των πρωταθλητών.

 

Ξεκινώντας από τους δευτεραθλητές οι οποίοι άρχισαν την προετοιμασία τους και κατακάθισε ως εκ τούτου η “σκόνη” από την επικοινωνιακή επέλαση της ερυθρόλευκης προπαγάνδας που αναφερόταν σε σαρωτικές κινήσεις και αφίξεις νέων εκτυφλωτικών αστέρων, πολύ εύκολα διαπιστώνεις πως όλος αυτός ο ντόρος δεν διέφερε σε τίποτε απ’ αυτό που ο θυμόσοφος λαός λέει βλέποντας παρόμοιες περιπτώσεις: “Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι”.

 

Διαπιστώνεις δηλαδή ότι το “σάρωμα” δεν ήταν παρά μία επιδερμική και αντισυμβατική ποδοσφαιρικά επιχείρηση, που κινήθηκε μέσα σε πλαίσια εύκολων δανεισμών δευτεροκλασάτων, προς απλή και μόνον τέρψη των ευκολόπιστων επιστημόνων. Διαβάζοντας ορισμένα σοβαρά κείμενα (ελάχιστα βέβαια, αλλά υπάρχουν) ανεξάρτητων γραφίδων του λιμανιού μένεις με την εντύπωση ότι όλος αυτός ο σασιρμάς δεν ήταν παρά ένα προσχεδιασμένο επικοινωνιακό τέχνασμα ανούσιο και παραπλανητικό.

 

Και ότι όλη αυτή η βαβούρα αν άφησε κάτι θετικό αυτό ήταν μόνο η διαπίστωση που αφορούσε τη μεταγραφή του νεαρού Σενεγαλέζου, Ουσεϊνού Μπα, που ανακάλυψε ο Μοντέστο από την άσημη ομάδα Γκαζελέκ και η πιθανότητα ο υπερήλικας αλλά ποιοτικός Βαλμπουενά να έχει ακόμη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του. Από εκεί και πέρα, η ανανέωση του Φορτούνη δεν θεωρείται κάτι σημαντικό και μη αναμενόμενο. Οχι γιατί ο παίκτης δεν είναι καλός, αλλά γιατί είναι ανοιχτό μονίμως το ενδεχόμενο της πώλησής του.

 

Σε ό,τι έχει σχέση με τις μεταγραφές της χάρτινης πρωταθλήτριας, εκεί πέφτει το μεγάλο γέλιο με την περίπτωση του Βράνιες. Τον οποίο δεν τον ήθελε με τίποτα ο Καρντόσο και τον πήρε με το έτσι θέλω ο Μελισσανίδης. Θετική κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί η απόκτηση του μέσου Σιμάο. Είναι καλός παίκτης. Για τον Παναθηναϊκό σοβαρός μεταγραφικός λόγος δεν μπορεί να γίνει. Οι ‘’πράσινοι’’ πνιγμένοι στο άγχος των αποδεσμεύσεων αγωνίζονται να κλείσουν του Μπουζούκη και του Χατζηγιοβάννη σκοντάφτοντας σε διαφορές ακόμη και 30.000 ευρώ.

 

Θα μπορούσε κανείς βέβαια στις εξαιρέσεις να προσθέσει δίπλα στον Αρη και τον Ατρόμητο. Οι κινήσεις του Σπανού είναι εύστοχες και αποδεικνύεται ότι οι Περιστεριώτες γνωρίζουν καλά τον χώρο. Κατά τα άλλα και όπως προαναφέραμε, ένα μεγάλο μέρος της μεταγραφικής δραστηριότητας βαρύνεται με επιφυλάξεις, αδιαφανείς προθέσεις, εύκολους δανεισμούς, αλλά και αναπαλαιώσεις χρησιμοποιημένων υλικών. Ακροβασίες, δηλαδή, χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

 

ΥΓ Σας πληροφορούμε ότι σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου, θα καταβάλλει την πρώτη δόση από το ποσό που αποφάσισε η απερχόμενη κυβέρνηση να δοθεί για να ολοκληρωθούν τα έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Οι Ελληνες φορολογούμενοι καλούνται από το υστέρημά τους να συνεισφέρουν για την ολοκλήρωση ενός έργου που τα θεμέλιά του έβαλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανατρέποντας αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και διευκολύνοντας τα μέγιστα τους Ενωσίτες, με τη Δούρου και το σύνολο, πλέον, των απερχομένων να συμπεριλαμβάνονται μαζί με τους φορολογούμενους, στους δωρητές της ανέγερσης του γηπέδου της Αγίας Σοφίας. Της οποίας η ευλογία μάλλον δεν θα τους σώσει από τον καταποντισμό που έρχεται.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X