ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μεταγραφική ενίσχυση του Αρη και τα κενά που ήταν αναμενόμενα

Η μεταγραφική ενίσχυση του Αρη και τα κενά που ήταν αναμενόμενα

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις μεταγραφικές κινήσεις του Αρη τον Γενάρη και το γεγονός πως πρέπει να αποτελέσουν «μπούσουλα» για το καλοκαίρι

Oι μεταγραφικές κινήσεις που έκανε η ΠΑΕ Αρης τον περασμένο Ιανουάριο είναι αυτές οι οποίες άλλαξαν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και την έσπρωξαν προς τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Είτε γιατί ο Αρης ήταν καλύτερα οργανωμένος, είτε γιατί είχε συγκεκριμένη μεταγραφική στόχευση οι “κίτρινοι” πέτυχαν διάνα.

 

Απέκτησαν χρήσιμους ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε λογικές τιμές. M’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, δηλαδή. Αυτές οι μεταγραφικές επιλογές θα πρέπει να αποτελέσουν “πιλότο” της διοίκησης και για το νέο ρόστερ, το οποίο στη στελέχωση του σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, έχει ένα πλεονέκτημα: υπάρχει ήδη κορμός ομάδας.

 

Ετούτο όμως δεν προσφέρει καμία ασφάλεια με δεδομένο ότι ο Αρης φέτος έχει ως στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα, να προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να έχει αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι θα πρέπει να αποφύγει τα μεταγραφικά λάθη που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι, να βιαστεί γιατί υπάρχει πίεση χρόνου και να αποφασίσει για τις μεταγραφές με καθαρό μυαλό ώστε να μην εκτινάξει τα ύψη το μπάτζετ.

 

Αυτοί είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει ο Αρης να χτίσει το νέο του ρόστερ προσπαθώντας όμως να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς που είχε κατά την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε.

 

Προβλήματα βεβαίως υπάρχουν. Οπως το κενό που θα αφήσει ο Γκαρσία, ίσως κι αυτό του Ροζ. Αυτά όμως δεν θα πρέπει να σκιάζουν τους “κίτρινους” καθώς λογικά ήταν υποψιασμένοι για την πιθανή φυγή των δύο παικτών, άρα θα πρέπει να είναι και προετοιμασμένοι για τους διαδόχους τους. Και επειδή στην αγορά υπάρχει πλειάδα καλών ελεύθερων ποδοσφαιριστών σε λογικές μάλιστα τιμές, ο Αρης θα πρέπει να προσπαθήσει για να κάνει άστοχη κίνηση. Αρα το κομβικό σημείο είναι η πίεση του χρόνου η οποία μπορεί να γίνει κακός οδηγός στις τελικές αποφάσεις.


focus

Είτε με 12 είτε με 14 ομάδες η Football League, είτε με πλέϊ οφ, είτε όχι η Super League το ζήτημα είναι τι Πρωταθλήματα θέλουν οι ιδιοκτήτες. Γιατί αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Δυστυχώς όμως απ’ ότι φαίνεται μυαλό δε βάζουν.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/5)

X