ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μια λωρίδα κυκλοφορίας στη Βενιζέλου από Σεπτέμβρη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μια λωρίδα κυκλοφορίας στη Βενιζέλου από Σεπτέμβρη

Συγκεκριμένα, από τα τέλη του τρέχοντος μηνός

 

Το τελικό χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής, αλλά και των επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίας της Εταιρείας στην 83η ΔΕΘ.

 

 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Μυλόπουλος στα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι το Νοέμβριο του 2020 θα παραδοθεί προς χρήση η βασική γραμμή από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι το Σιντριβάνι.

 

Όπως τόνισε, αρχές του 2021 θα προστεθεί στο δίκτυο η επέκταση της Καλαμαριάς, ενώ ως το 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες προς τα δυτικά και θα έχουν δημοπρατηθεί οι επεκτάσεις προς ανατολικά και προς αεροδρόμιο.

 

 

Οι εκκρεμότητες σε Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου

 

Σε ο,τι αφορά  τη βασική γραμμή ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στις μόνες δύο εκκρεμότητες, τους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

 

Σχετικά με την Αγίας Σοφίας τόνισε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες τελειώνουν το 2018, σημειώνοντας πως μόνη εκκρεμότητα από το νέο έτος θα είναι ο σταθμός της Βενιζέλου.

 

Στη Βενιζέλου ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες καθώς και η κατάχωση των αρχαιοτήτων.

 

 

Μια λωρίδα κυκλοφορίας στη Βενιζέλου από τέλη Σεπτέμβρη

 

Μετά την έκθεση στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου θα αρχίσει  η κατασκευή της πλάκας οροφής.

 

Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου η οδός Βενιζέλου, κάτω από την Εγνατία, θα παραμείνει διαθέσιμη προς τους οδηγούς για μία λωρίδα.

 

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μυλόπουλος, τα δύο τμήματα της Βενιζέλου πάνω και κάτω από την Εγνατία δε θα κλείσουν ταυτόχρονα.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, αρχές του 2019 θα αρχίσει η κατασκευή της αποβάθρας της Βενιζέλου, ενώ θα αρχίσουν επίσης οι εργασίες για την κατασκευή της νότιας και της πρόσβασης στο σταθμό. Ο χρόνος περάτωσης σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι το 2022, ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών.

 

«Δεν μπορούμε να το πούμε με αξιοπιστία γιατί μεσολαβούν αρχαιολογικές εργασίες στα δύο σημεία. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω των αρχαιολογικών εργασιών θα ολοκληρωθεί η κατασκευή το 2022. Αλλά σε κάθε περίπτωση οι αρχαιολογικές εργασίες είναι παράγοντας αβεβαιότητας», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος

X