ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μιλάει για… νομιμότητα η ομάδα της παράγκας

Μιλάει για… νομιμότητα η ομάδα της παράγκας

Συνεχίζονται τα καραγκιοζιλίκια και ο αγώνας ενός συλλόγου που είναι βυθισμένος διαχρονικά και μέχρι το λαιμό στην εύνοια - Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

INFO

Συνεχίζονται τα καραγκιοζιλίκια και ο αγώνας ενός συλλόγου που είναι βυθισμένος διαχρονικά και μέχρι το λαιμό στην εύνοια και τα σκάνδαλα. Για την υπεράσπιση του δημοσίου χρήματος και του οποίου όμως έχει αποδειχθεί, ότι είναι τα ιδανικότερα τρωκτικά του.

 

Διαβάζω την εφημερίδα του προέδρου τους και σταυροκοπιέμαι. Με τίτλο: «Ο Ολυμπιακός τους… ταράζει στη νομιμότητα» κάποια φωτεινά μυαλά του λιμανιού (προφανώς με IQ αποφοίτων του περιβόητου Πανεπιστημίου Σαλιαρέλη) επανέρχονται στο θέμα της χορηγίας της ΕΡΤ στον ΠΑΟΚ. Της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης που μέχρι τώρα διατηρούσαν προκλητικά και μονοπωλιακά την πρόσβαση στο ταμείο της. Κι αυτό, για να μας ενημερώσουν (!) πως η ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων έκανε συμπληρωματική καταγγελία στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των προκλητικών προσφορών για τηλεοπτικά δικαιώματα Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών, υπερασπιζόμενη το… δημόσιο συμφέρον και χρήμα!

 

Όπως βέβαια έχουν υποχρέωση – αυτό δηλώνουν – αλλά και με βάση τα όσα επεξηγηματικά (περί αρχών και ιδανικών) συμπεριλαμβάνονται στο γνωστό αξιακό κώδικα της παράγκας. Για το πως εννοούν δηλαδή οι ιδιαίτερα ευαίσθητοι αυτοί τύποι τη νομιμότητα, το δημόσιο χρήμα και το δημόσιο συμφέρον.

 

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα της νέας «συγκλονιστικής» νομικής και συμπληρωματικής αυτής παρέμβασης, σας παραθέτω ένα μικρο μέρος από όσα έγραψε στο ρεπορτάζ του, συγκεκριμένος ερυθρόλευκος ινστρούχτορας - «δημοσιογράφος»: «Οι Πειραιώτες με υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το θέμα. Αυτήν την πολύ παράξενη υπόθεση.

 

Έτσι και θα συνεχίσουν λοιπόν όπως φαίνεται. Ως το τέλος. Για την αλήθεια. Με κάθε νόμιμο μέσο. Ωσότου πέσει φως και σε αυτήν την ιστορία που όχι μόνο δεν υπόκειται στους νόμους της αγοράς αλλά και που συζητιέται πλέον σε ολόκληρη την επικράτεια. Γιατί αυτό συμβαίνει. Αυτή η υπόθεση της ΕΡΤ έχει προκαλέσει μια τεράστια κουβέντα για το τι τελικά επικρατεί στο Ραδιομέγαρο και στην συνδιαλλαγή του με το ποδόσφαιρο. Και αν έχετε παρακολουθήσει την υπόθεση, να είστε σίγουροι ότι η ιστορία έχει έντονο στοιχείο σουρεαλισμού».

 

Ας τα πάρουμε και εμείς τα πράγματα με τη σειρά τους. Καταρχήν και το βασικότερο όλων είναι πως είναι πανελληνίως γνωστό και εμπεδωμένο διαχρονικά ότι Ολυμπιακός και νομιμότητα δεν πρόκειται ποτέ να συνυπάρξουν.

 

Είναι κάτι σαν το διάβολο με το λιβάνι. Προχωρώντας παρακάτω και διαβάζοντας το νέο νομικό τους εφεύρημα με την συμπληρωματική προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση, θα τους ζητήσουμε να μας δώσουν την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τον δικό τους χαρακτηρισμό που αλιεύσαμε μέσα από το κείμενο που αναδημοσιεύσαμε. Είναι μια ενέργεια σουρεαλιστική στο τετράγωνο για να μην υποχρεωθούμε να καταλήξουμε στο ότι επιπρόσθετα είναι μια κωμική και καταγέλαστη ενέργεια.

 

Συγχρόνως θα λέγαμε ότι διαβάζοντας και οι ίδιοι τα όσα ισχυρίζονται, δεν μπαίνουν στον πειρασμό να αντιληφθούν ή να προφυλαχθούν από την γνώμη που θα σχηματίσει η κοινή γνώμη; Ότι όλα αυτά ισχύουν και μάλιστα εμφαντικά για τις δικές τους ενέργειες, τις τόσες και όσες προκλητικές αρπαχτές τους από το ταμείο της ΕΡΤ με τις αλλεπάλληλες και σκανδαλώδεις αναθέσεις χορηγιών μέχρι τώρα; «Θα τους ταράξει στη νομιμότητα» προανήγγειλαν και κατήγγειλαν. Ποιοι όμως; Αυτοί που θεμελίωσαν την παράγκα; Με τις πρωτόδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης να σαρώνονται σαν σκουπίδια σε διάρκεια δεκαετιών επωφελεία τους; Αυτοί που βαρύνονται με άπειρα διαιτητικά κακουργήματα, ατιμωρησίες, αλλά και με τίτλους που κερδήθηκαν στα χαρτιά και στις δικαστικές αίθουσες; Δυστυχώς δεν έχουν διαγραφεί ακόμη οι εντυπώσεις από εκείνες τις περιβόητες απομαγνητοφωνημένες αποκαλύψεις στις οποίες παρουσιάζονται ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί (συγκεκριμένος εφέτης) οι οποίοι πάγωναν παρατύπως τις δόσεις των ερυθρόλευκων δανείων από την εποχή ακόμη και της ληστείας της Τράπεζας Κρήτης! Για να μην πάμε όμως πολύ πίσω, μένουμε στην πρόσφατη αποκάλυψη με τα παγωμένα και πάλι δάνεια του γηπέδου τους και την συμμετοχή με 50% του υπόδικου Λαυρεντιάδη στην εταιρία της ιδιοκτησίας του Γ. Καραϊσκάκης. Να τους θυμίσουμε ότι και σήμερα ακόμη, αναθέσεις δημοσίων έργων (και ως εκ τούτου και δημόσιου χρήματος) για κάποιους κορυφαίους παράγοντες τους με εκατοντάδες εκατομμύρια, είδαν αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας.

 

Όσο για τους υπερασπιστές της αλήθειας; Μήπως ξεχάσατε το παιχνίδι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που διακόπηκε; Θυμόσαστε τι είπε ο πρώην επικοινωνιακός τους εκπρόσωπος με το απύλωτο στόμα μόλις βγήκε από τα αποδυτήρια του διακοπέντος αγώνα; Διαβεβαίωσε το πανελλήνιο ότι η ομάδα του επιθυμούσε και πρότεινε την συνέχιση (!) του κάτι που χωρίς να παρέλθουν 24 ώρες, ο ξένος διαιτητής έκπληκτος διαβεβαίωνε τους δημοσιογράφους πως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή οι φιλοξενούμενοι απαίτησαν και μάλιστα έντονα την διακοπή του. Μακριά λοιπόν από τη νομιμότητα και την αλήθεια οι Πειραιώτες αλλά πολύ κοντά στο δημόσιο χρήμα και με κάποιους από τους προέδρους τους να χαρακτηρίζονται εθνικοί προμηθευτές και να έχουν ιστορίες που δεν έκλεισαν ακόμη με τη δικαιοσύνη.

 

Η κοινή γνώμη βέβαια έχει αντιληφθεί τι είναι εκείνο που οδηγεί τους ερυθρόλευκους να αυτογελοιοποιούνται. Χάνοντας το ταμείο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το αντίστοιχο της δημόσιας τηλεόρασης, έχουν πανικοβληθεί και βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μεγαλώνει έχουν χάσει στην κυριολεξία την ψυχραιμία τους και τον ύπνο τους.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X