ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Μονόδρομος ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, έλυσε θέματα το VAR»

«Μονόδρομος ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, έλυσε θέματα το VAR»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από τον κεκλεισμένων των θυρών τελικό Κυπέλλου - Τι είπε για VAR,Grexit

Καμιά άλλη επιλογή δεν είχε από το να γίνει ο τελικός Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραχώρησε συνέντευξήστο “Εθνοσπόρ” και επισήμανε ότι το VAR έδωσε λύσεις ενώ τόνισε ότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός Grexit

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης για τον τελικό του Κυπέλλου:

 

Για όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου και την απόφασή του να γίνει χωρίς κόσμο: «Είχα πληροφορίες από την Αστυνομία και την εισήγηση από τη ΔΕΑΒ για την επικινδυνότητα λόγω της μεγάλης έντασης ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, ενώ παράλληλα υπήρχε έντονος κίνδυνος προβοκάτσιας. Έπρεπε να αποφασίσω εάν προτιμώ πρόσκαιρα να αναλάβω πολιτικό κόστος και να πάρω μία δύσκολη απόφαση από το να είχαμε ένα πρόβλημα που θα στιγμάτιζε ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. To όποιο πολιτικό κόστος δεν μπορούσε να μπει σε ζυγαριά με τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των θεατών. Ήταν μονόδρομος το κεκλεισμένων των θυρών. Αυτά που ζήσαμε στον τελικό αποδεικνύουν τη βασιμότητα όσων λέμε τόσον καιρό: ότι εάν οι ίδιοι οι παράγοντες δεν προστατεύσουν το προϊόν, τότε δεν έχουμε κανένα μέλλον». 

 

Για τις ευθύνες που υπάρχουν: «Είναι κάτι που οφείλει να το ερευνήσει ο αθλητικός εισαγγελέας. Προφανώς πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι' αυτά που είδαμε... Ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί αυτό είναι να αποφασίσουν οι παράγοντες πως δεν θέλουν “αυτούς” για πελάτες τους. Είδαμε μετά τα επεισόδια του Βόλου, όπου είχαμε πολλές συλλήψεις και μεγάλο αριθμό προσαγωγών, το δικαστικό σύστημα με τις αργοπορίες του. Και φτιάξαμε ένα “εργαλεία” στα χέρια των δικαστών, για να μπορούν να αποφασίζουν απαγόρευση εισόδου των ταραξιών στα γήπεδα μέχρι να γίνει το δικαστήριο. Περιμένουμε σύντομα τις προτάσεις της UEFA για το safety & security. Να δούμε το νέο πλαίσιο, πώς μπορεί να λειτουργήσει και τι αποφάσεις μπορούμε να πάρουμε. Είναι πάντως κοινά αποδεκτό πως έχουν ωριμάσει ποια οι συνθήκες για να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα. Και την απόλυτη ευθύνη -και αστική και ποινική- και τη φύλαξη του γηπέδου να την αναλάβουν οι ίδιοι επιχειρηματίες που φιλοξενούν μία διοργάνωση».

 

Για το θέμα που προέκυψε στον τελικό με την αλλαγή των διαιτητών: «Περιμένω να μάθω λεπτομερώς τι ακριβώς έγινε με τους διαιτητές. Εγώ πάντως μένω στην ουσία. Είδαμε το VAR να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και να μας λύνει θέματα».

 

Για το αν υπάρχει ακόμη κίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το λέω συνέχεια πως “κινδυνεύουμε”. Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι π.χ. η βία μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είδαμε τι έγινε προ ημερών στον τελικό Ιταλίας, Λάτσιο-Αταλάντα. Η έξαρση της βίας είναι αποτέλεσμα των οικονομικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν φέρει λιτότητα, ανεργία και κόσμο στο περιθώριο και την απόγνωση. Κι αυτή η απόγνωση μπορεί να εκδηλωθεί πολύ πιο εύκολα σε ένα γήπεδο». 

X